- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Beyoğlu’nda

Milli mücadele ruhunu barındıran, Çanakkale Savaşları’nda yaşananları resim ve görsellerle bugüne aktaran Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Beyoğlu’nda vatandaşlara kapılarını açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” sloganıyla Ankara’dan yola çıkan ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ Beyoğlu’nda vatandaşların ziyaretine açıldı. Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Galata Rıhtımı’nda ziyarete açılan mobil müzeye, ilçe sakinlerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistler de yoğun ilgi gösterdi. Çanakkale Savaşına ait materyallerinden döneme ait belgelere; kişisel eşyalardan yazı, resim ve heykellere kadar pek çok eserin yer aldığı mobil müze Beyoğlu’nda 12 Eylüle kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

“TÜM HALKIMIZI TIR’IMIZI ZİYARETE BEKLİYORUZ”

Çanakkale savaşları proje koordinatörü: Engin Karataş: ” şu anda Kültür ve Turizm bakanlığına bağlı Çanakkale savaşları mobil müzesinde Karaköy iskelesinin meydanında bulunmaktayız. Etkinliğimiz ayın 7’si e 12’si arasında öğlen 14.00 ile Akşam 22.00 saatlerinde açık olacaktır. Müzemizin içerisinde 7 ayrı vitrin bulunmaktadır. Belgesel ve görseller vardır. Bu tünelin içerisinde Çanakkale savaşları anlatılmaktadır. Pandemi koşulları sebebi ile dezenfektan standımız. Sosyal mesafe levhalarımız ve ateş ölçümümüz gerçekleştirilmektedir. İçeride maksimum 10 kişi alıyoruz. 6 gün boyunca burada olacağız. Tüm Halkımızı TIR’ımızı ziyarete bekliyoruz” dedi.