- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

CHP AVCILAR İLÇE KADIN KOLLARI KADINLARI UNUTMADI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla tüm dünyada ve Ülkemizde çeşitli etkinliklerle kadınlar günü kutlandı.
Yakın zamanda yaşanan yaşanan hain saldırıda ölen Şehitlerimize saygıdan bir çok program iptal edilirken, sokak çalışmaları düzenleyen kadınlar 8 Mart 1857 tarihinde ölen 129 kadın işçinin anısına karanfiller dağıttılar hemcinslerinin gönlünü aldılar.


CHP Avcılar İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkan’ı Güler Genç ve Yönetim kurulu üyeleri ve partili kadınlar Avcılar ilçesinde karanfil ve kurdele dağıttılar.
Başkan Genç, ”Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi.
Bizde o gün kadınların daha rahat şartlarda yaşaması için ölen kadınlarımızı unutmadığımızı göstermek adına her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli etkinlikler yaptık”. dedi.