MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » “CHP Kartal,Esnaf Odaları Başkanları ile bir araya geldi “
“CHP Kartal,Esnaf Odaları Başkanları ile bir araya geldi “

“ESNAFLAR İÇİN 17 MADDELİK ÇÖZÜM ÖNERİSİ “

Cumhuriyet Halk partisi Kartal ilçe Başkanı Efendi Argunşah, Kartal’da bulunan Esnaf odaları Başkanları ve temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi..
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun esnaf Bakanlığı kurulsun açıklamasından sonra 81 İlde eş zamanlı olarak başlatılan esnaf odaları Başkanları ile ilgili toplantı her ilçede olduğu gibi CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah Başkanlığında yapıldı..Toplantıda esnafların sorun ve sıkıntıları esnaf odaları Başkanlarının sözleri ile dile getirildi..

“ESNAF ODALARI BAŞKANLARI KATILDI”

Kahvaltı programına ;

Erkan keskinoğlu – kartal şöferler odası yönetim kurulu üyesi,Hüseyin demirhan- kartal oto sanayi başkanı,Mehmet aydın – istanbul mermerler odası başkanı,Mete poyraz- pazarcılar odası başkanı

Erol demir – kartal bakkalcılar odası başkanı,Yaşar tüylüoğlı – ekmek ve sanayi sendikası,Murat yiğit – kartal kuaförleri odası yönetim kurulu üyesi katıldı.

“EFENDİ ARGUNŞAH ,17 MADDEYİ AÇIKLADI”

Cumhuriyet Halk partisi Kartal ilçe Başkanı Efendi Argunşah ,esnaflarla igili 17 maddelik çözüm önerilerini tek tek açıkladı.

İşte O 17 madde ;

1•Acılen bir Esnaf Bakanlığı kurulmalıdır. 2•Esnafımız için sicil affı çıkarılmalıdır. 3•Esnafımızın kullandığı krediler, faizsiz ve odcme gücüne göre taksitlendirilmelidir. 4-Kıralarda stopaj kaldırılmalıdır.

5•Zincir mağazalar ve AVM’ler için düzenleme yapılmalıdır. AVM’ler haftamn bir günü kapanmalıdır.

6•Esnafın sosyal güvenlik primleri, işyerlerinin kapalı olduğu dönemde Hazine tarafından karşılanmalıdır.

7-Esnafa salgın sürecinde haksız-insafsız cezalar yazılmamalıdır.

8-Devlet esnafa olan borçlarını ödemelidir. 9-Hijyen koşullarının sağlanması şartıyla kahvehanelerde oyunlara izin verilmelidir. 10-Küçük esnafımızın yanında çalışanların, kısa çalışma ödeneği ile ilgili yaşadığı sorunlar giderilmelidir.

1 1-Kamu kurumları, işyerleri kapalı olduğu sürece kiracısı olan esnafımızdan kira almamalıdır.

12-Ertelenen vergi ve sigorta primleri için salgın sonrasında yeniden yapılandırma olanağı getirilmelidir.

13-Esnafımıza yönelik icra işlemleri durdurulmalıdır.

14-0kul kantinlerinden bir yıl süreyle kira alınmamalıdır.

1 5-Servis işletmecilerinden alınan teminat mektupları iptal edilmelidir.

1 6-Altı milyon sokak esnafımız kayıt içine alınmalı ve güvenceye kavuşturulmalıdır.

17-Pandemi boyunca zarara uğrayan esnafa kira desteği sağlanmalıdır.

içinden geçtiğimiz pandemi süreci sosyal devletin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir. Başta esnaflarımız olmak üzere salgının olumsuz etkilediği tüm kesimlere en kısa sürede gerekli destek sunulmalıdır.

İktidarın yapması gerekenler çözüm önerilerimizde sıralanmıştır. Bu öneriler dikkate alınarak esnaflarımızın sorunları giderilmelidir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu l nun da ifade ettiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün garibanların, işsizlerin, emekçilerin, esnafın sözcüsü olmaya devam edeceğiz.”

Kartal belediye Başkan yardımcısı İmam Aydın Kartal belediyesinin esnaflarla ilgili dilek ve şikayetlerini not alarak çözüm noktasında neler yapılabilir en kısa zamanda geri dönüş sağlayacaklarını ifade etti..Toplantıya katılan CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Özgür Nas,esnafların sorun ve sıkıntılarının giderilmesini hedefleyen 17 madde ile ilgili konuşma yaptı..Nas şu ifadelere yer verdi, Genel Başkanımızın başlatmış olduğu esnafın sorunlarını konu alan 17 maddeyi lafta değil gerçekten uygulandığı taktirde ciddi anlamda sorunları ele alan bir çalışma olarak görüyoruz ve bizler anamuhalefet parti olarak itidara böyle bir öneri sunmamız gayet doğal ve mantıklı.Bizler Genel Başkanımız Kemal Kııçdaroğlunun dediği gibi iktidara yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Programa ,CHP Kartal Belediye Başkan yardımcısı İmam Aydın, CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Özgür Nas,CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Tuncay Toptaş,Kartal’da bulunan Esnaf odaları Başkanları,CHP Kartal ilçe Başkan yardımcıları Hasan Tozkoparan, Niyazi Gökçin ,Kemal Aslan ve basın mensupları katıldı..

HABER FOTO:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 17 Ekim 2020 Cumartesi 15:07   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir