- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

CHP Sancaktepe Sarıgazi Biriminden Örnek Etkinlik

Sancaktepe’de CHP Sancaktepe Sarıgazi Biriminden Çok Güzel Hareketler

CHP Sancaktepe İlçesi Sarıgazi Mahalle Çalışma Birimi Sancaktepe ilçesinde örnek bir çalışmaya imza attılar. Sancaktepe Belediyesi Eski CHP Meclis üyesi Sinan Doğan ve arkadaşlarına mahalle sakinleri ile parkta oyun oynayan çocuklar da katılınca örnek bir çalışmanın adımı Sarıgazi mahallesi Hüseyin Göktaş Parkında atılmış oldu.

Evde hazırlanan börekler, kekleri alanlar parkta bulunan çardakların altında termoslarında getirdikleri çayları içtiler, kekleri ve börekleri yediler.  Bu arada çevreyi de temizlemeyi ihmal etmediler. Eldivenleri takıp çöp torbalarına  yerde buldukları çöpleri attılar. Sarıgazi Mahalle Çalışma Birimi “ Şikayet etmek yerine çevremizi temiz tutalım. Çevreye birilerinin sahip çıkmasını beklemek yerine oturduğumuz mahallenin parkına sahip çıkmak her vatandaşın görevi olmalı,  en basit kural temiz tutmak olmalı. Bu parklarda çocuklarımız gelip oynuyor, oturup sohbet ediyoruz. Komşular parkta bir araya gelebiliyor. Ama oturduğumuz parkı kirletmemek de bizim elimizde. Parkta spor aletleri, çocukların faydalandığı basket sahası, oturduğumuz banklar var. Bunları kırmadan dökmeden kullanmak lazım. Oturduğunuz yeri kirletip giderseniz, arkamızdan gelen temizlesin diye düşünürseniz, sizler parka geldiğinizde kirli bir ortamla karşı karşıya kalabilirsiniz. Her şeyi belediyeden beklemeden vatandaş olarak çevremizi temiz tutalım. Örnek olalım” diye duygularını ifade ettiler.

Hazırladıkları broşürleri de dağıtan Sinan Doğan ve arkadaşlarını, parkta bulunan mahalle sakinleri tebrik etti.  Broşürlerde “ Sevgili minikler ve gençler oyun parklarında yüksek sesle konuşmama kuralına uyup, parktaki ekipmanlara zarar vermeden onları kullandığınız için teşekkür ederiz.”  Parkımızda bulunan spor aletlerini koruyarak kullandığınız, parkın çevresinde ve kamelyalarda yediğiniz kabuklu yiyeceklerin kabuklarını toplayıp masanızı ve çevrenizi temizleyerek bıraktığınız için siz komşularımıza TEŞEKKÜR EDERİZ.” “ Çevremizi temiz tutarsak bir sonraki geldiğimizde temiz bir parkta keyifli ve kaliteli zaman geçiririz.” “ Parkta neşeli geçen zamanın sonunda çöpleri çevreye değil, çöp kovasına attığınız için TEŞEKKÜRLER.” İfadeleri yer aldı.

Mahalle sakinleri, CHP Sarıgazi Birimini tebrik etti, bu çalışmayı  tüm duyarlı vatandaşların örnek alması gerektiğini belirttiler.  Mahalle sakinleri “ Çok güzel hareketler bunlar. Vatandaşların mahallerinde bulunan parklardaki oyun parklarına, yapılan kamelyaların veya oturma banklarının zarar görmemesi ve parkın özellikle yenen çekirdeklerin kabuklarını yere atmadan keyifli anlar yaşamak gerekir. Vatandaş olarak duyarlı olmalıyız” şeklinde konuştular.

Haber Kaynak- Fotoğraf : Tevfik Erk / İstanbul

[1]