MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » CHP’li Zeybek: Finans merkezi binayla olmaz, yönetim değişikliğine ihtiyaç var
CHP’li Zeybek: Finans merkezi binayla olmaz, yönetim değişikliğine ihtiyaç var

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, İstanbul Finans Merkezi’nin kurulmasına ilişkin yasa teklifine yönelik TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak iktidara seslendi. Zeybek, kamu bankalarının genel merkezlerinin İstanbul’a taşınmasına değinerek “Finans merkezi binayla olmaz, yeni kurumlarla oluşturan bir büyük yönetim anlayışı değişikliğine ihtiyaç vardır.” ifadelerini kullandı.

CHP'li Zeybek: Finans merkezi binayla olmaz, yönetim değişikliğine ihtiyaç var

CHP İstanbul Milletvekili Gökan ZEYBEK, İstanbul Finans Merkezi’nin (IFM) kurulmasına ilişkin yasa teklifi üzerinde CHP Grubu adına TBMM Genel Kurulu’nda açıklama yaptı.

İktidara seslenen Zeybek, 1980 yılında dünyanın en önemli finans merkezi olan Londra’da bugünün İstanbul Finans Merkezi’ne benzer bir yapı oluşturulduğunu aktararak iki yapı ve iki dönem arasındaki farkı “1980 yılında dünyanın en önemli finans merkezi olan Londra’da bugünün İstanbul Finans Merkezi’ne benzer bir yapı oluşturulduğunu görüyoruz ancak bunun bir sebebi var. O dönem Londra’da bütün yapı blokları, bankalar, aracı kurumlar, SPK şirketleri, borsa şirketleri aynı mekan içerisinde toplanıyordu çünkü o dönemde internet olmadığı için bankalar arasındaki evrakların insanlar aracılığıyla transfer edilmesi şarttı. Bunun için de en uygun strateji kurumların birbirleri ile çok kısa mesafeler arasında konumlanmasıydı. Yani 1980’lerde aynı mekân içinde, aynı yapı adasında bulunma anlayışının, 2022’lere gelindiğinde bulutlar üzerinden iletişimin sağlandığını düşünürsek anlamını tamamen yitirmiş durumda olduğunu görüyoruz.” ifadeleriyle anlattı.

📆 22 Haziran 2022 Çarşamba 15:01   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir