MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Davutoğlu: Ekonomik küçülme son 20 yılın zirvesinde
Davutoğlu: Ekonomik küçülme son 20 yılın zirvesinde

Adıyaman’da düzenlenen kongrede konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hükümete ekonomi üzerinden yüklendi. Davutoğlu, “Ekonomik küçülme son 20 yılın zirvesinde” dedi.

Davutoğlu: Ekonomik küçülme son 20 yılın zirvesinde

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin Adıyaman 1’inci Olağan Kongresi’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“DOLAR SON 20 YILIN ZİRVESİNDE”

Ekonominin çok ağır bir krizden geçtiğini ancak bunun AKP ve MHP tarafından kabul edilmediğini ifade eden Davutoğlu şunları söyledi;

*Ekonomimiz biliyorsunuz “PİK yapmış durumda. Sayın Erdoğan öyle söylüyor. Ekonomimiz zirvelerdeymiş.

*Doğru söylüyor. Enflasyon son 20 yılın zirvesinde, işsizlik son 20 yılın zirvesinde, faizler son 20 yılın zirvesinde, Ekonomik küçülme son 20 yılın zirvesinde, Bütçe açığı son 20 yılın zirvesinde, Borç son 20 yılın zirvesinde, Dolar son 20 yılın zirvesinde.

*Bu tabloya bakınca Sayın Erdoğan’a hak vermemek elde değil. Haklılar, kendi ifadeleriyle ekonomi gerçekten şaha kalkmış, ekonomimiz gerçekten zirvelere” ulaşmış durumda.

*Ekonomi bakanının ifadesiyle çağ atlıyoruz. Nasıl atlamayalım! Enflasyon, faiz ve işsizlik yüzde 15’e koşuyor. Geniş işsizlik yüzde 30’a ulaşmış.

*Çalışabilecek nüfusumuzun yarısı bile çalışamıyor. Her üç gencimizden birisi işsiz. Dolar 8’e, Euro 9 TL’ye ulaşmış. Daha nasıl çağ atlayacağız?

“FAİZİ ARTIRIP DURUYORLAR”

Merkez Bankası’nın piyasalar için sürpriz bir kararla politika faizini yüzde 8,25’ten yüzde 10,25’e yükseltmesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Davutoğlu şöyle konuştu;

📆 26 Eylül 2020 Cumartesi 21:14   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir