- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Davutoğlu ve Babacan’dan ortak açıklama: Ülke çoklu kriz ortamında, ittifak konusu net değil

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ortak basın açıklaması düzenledi. Seçim ortamına girildiğini söyleyen iki lider, “Ülkemiz şu anda çoklu kriz ortamında” yorumunu yaptı. İttifaklar hakkında alınan bir karar olmadığını kaydeden Babacan ve Davutoğlu Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarının ise tamamlandığını bildirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Ülkenin iktidar eliyle bir seçim ortamına girdiğini kaydeden Davutoğlu ve Babacan, ülkenin çoklu bir kriz ortamında olduğunu söyledi.

Babacan, “Ülkemiz şu anda çoklu kriz ortamında” ifadelerini kullandı, ittifaklar konusunda henüz herhangi bir kararın alınmadığını açıkladı. Davutoğlu ise “Biz muhalefet olarak bu yönetilememe karşısında ne yapacağımızı karşılıklı olarak konuşmak niyetindeyiz. Artık bu ahlaki sorumluluğumuz” değerlendirmesinde bulundu.

Babacan ve Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:https://fbee082cec3836263de12428337b6729.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

DAVUTOĞLU: TÜRKİYE HER AN SEÇİME GİDEBİLİR

“İktidarın hatalarını ortaya koymak dışında yönetilememek dışında ekonomik cehalet dışında ne yapacağımızı topluma nasıl güven vereceğimi konuşmamız gerekiyor. Bu görüşmelerimiz topluma güven oluşturmak bizim siyasi bir sorumluluğumuz. Türkiye her an seçime gidebilir. Oluşturulan iklim belli. Bu iktidar gittiğinde ülkeye kaos gelmeyecek. Toplumun bütününde güven hissi oluşacak. Son derece verimli ve güzel görüşmeler oluyor.”

ALİ BABACAN: İTTİFAKLAR İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR KARARIMIZ YOK

“Biz daha önce de açıkladık. Siyasi partiler arasındaki görüşmeleri anlamlı buluyoruz. DEVA Partisi olarak gençlerin umutsuzluğuna her türlü gayret vermek isteriz. Daha önce ben açıkladım. İttifaklar ile ilgili herhangi bir kararımız yok. Bir süre sonra sonra bir karar oluşturabiliriz. Hükümetin, bu zihniyetle hiçbir sorunu çözemeyeceğini bildiğimiz ve bunları üç yıl önceden fark ettiğimiz için yeni bir siyasi hareket başlattık.”

‘PARLAMENTER SİSTEM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI’

Babacan, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmaları hakkında, “Parlamenter sistem çalışmaları tamamlanmış durumda. 6 siyasi partinin bunu nasıl açıklayacağı belirlendikten sonra komisyonda oluşacak görüş birliği neyse bizde ona uyarız” dedi.

Davutoğlu ise “Son dönemde yaptığımız görüşmeler önem taşıyor bu açıdan. Parlamenter sistemde yaptığımız ortak çalışmalar meyvesini ortaya koydu. Bunun yanında oturacağı siyasal bağlamın topluma güven vermesi büyük önem taşıyor. Akşener’le, Uysal’la ve Kılıçdaroğlu ile görüştük. Sayın Babacan’a ve ekibine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.