MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » DEPREM ÇALIŞTAYI’NDA BİNA GÜVENLİĞİ VE EĞİTİME VURGU YAPILDI
DEPREM ÇALIŞTAYI’NDA BİNA GÜVENLİĞİ VE EĞİTİME VURGU YAPILDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan Deprem Çalıştayı’nda, İstanbul’un deprem riski tüm yönleriyle masaya yatırılıyor. Binaların depreme dayanıklılığı ile afet eğitimleri, yerli ve yabancı uzmanların ortak görüşü olarak ön plana çıkıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen, ulusal ve uluslararası paydaşların bir araya geldiği “İstanbul Deprem Çalıştayı”nın ilk konuşmacısı Prof. Dr. Marco Bohnhoff oldu.  

Bohnhoff, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açılış konuşmasının ardından,  “Kuzey Anadolu Fayı’nın Sismotektonik Durumu ve Deprem Tehlikesi İçin Anlamı” başlıklı sunumu ile İstanbul’da olası depremin büyüklüğü hakkında bilgiler aktardı.   

MARMARA’DA KİLİTLİ FAYLAR

Bohnhoff, Kuzey Anadolu Fay Hattının Marmara Bölümü’nde 1766’dan bu yana kilitli faylar olduğu bilgisini paylaşarak, bu bölgede yakın gelecekte 7,4 büyüklüğüne kadar bir deprem olabileceğini ifade etti. Bonhoff konuşmasına şöyle devam etti: 

“Elimizdeki verilere göre Marmara’da 7,4’e kadar bir deprem bekleniyor, bunun üzerinde bir deprem öngörülmüyor. Ancak İstanbul ve çevresi için 7,4 şiddetinde bir deprem bile sosyo ekonomik açıdan çok ciddi bir tehlike. Bu riskin yönetilmesi gerekiyor.” 

24 Eylül tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremin Orta Marmara’daki sıkışmış fayda olduğunu ifade eden Bonhoff konuşmasında şu bilgileri aktardı: 

“Yaşanan son deprem, daha büyük bir deprem olacağı beklentisini oluşturdu. Ancak sismik hareketler şu an yavaşladı. 4,7 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerden önce bölgedeki sismik hareketler artmıştı. Buradaki faaliyetleri daha yakından takip edebilirsek erken uyarı sistemleri de etkinleşecektir.”  

📆 02 Aralık 2019 Pazartesi 22:48   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir