MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet, Teknoloji, Toplum » DİJİTAL TARIMDA MİLAT: NETAFIM GROWSPHERE
DİJİTAL TARIMDA MİLAT: NETAFIM GROWSPHERE

SEKTÖRÜNÜN LİDER FİRMASI NETAFIM,  

DİJİTAL TARIMIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK GROWSPHERE’İ TANITTI

Antalya Anfaş Fuar Merkezinde 21.si düzenlenen Growtech Tarım Fuarında lansmanı yapılan NETAFIM GrowSphere İşletim Sistemitarımın geleceğini şekillendirecek dijital tarım girişimlerinin en önemli halkası olarak nitelendirildi.

Lansman toplansında konuşan NETAFIM Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Pınar Parmaksız, tarımsal sulama pazarında dijital destekli hassas sulama uygulamalarının önemine dikkat çekerken, GrowSphere’in bu alanda bir milat oluşturduğuna dikkat çekti.  Yeni işletim sisteminin tüm teknik boyutlarını anlatan NETAFIM Türkiye Dijital Tarım Ticari Müdürü Timuçin Tuzcu, GrowSphere’in, tarımsal işletmelerin kârlılığını, hektar başına verimliliği ve üretkenliği üst seviyeye taşıyacağını ifade etti. 

‘GrowSphere’ Hepsi-Bir-Arada İşletim Sistemiyle, Malzeme ve Kaynak İsrafına Son! 

NETAFIM’in geliştirdiği GrowSphere, özellikle sera ve bahçelerde, üreticinin günlük sulama ve gübreleme faaliyetlerini yönetmelerine olanak tanıyan sezgisel hepsi-bir-arada işletim sistemi. Bu sayede, farklı ölçekteki sulama sistemlerinin, planlama, uygulama ve doğrulama aşamalarında, hassas sulama ve gübreleme süreci de yönetilebiliyor.

GrowSphere işletim sistemi, tablet, PC ve herhangi bir mobil servis sağlayıcı vasıtasıyla uzaktan erişimi de mümkün kılıyor. Farklı mahsullerin ekildiği arazilerde, bitki gruplarının farklı düzeyde ihtiyaç duyduğu, su, gübre ve asit takviyesini sadece tek bir ana boru seviyesinde değil, aynı zamanda damla sulama boruları düzeyinde de, önceden belirlenen saat aralığında vanaların açma kapama mekanizması kontrol ve izlenirliği sağlanabiliyor. Ana kontrol ünitesinin yanı sıra, diğer sensör, meteoroloji istasyonları, vana ve filtre işlerliği de tam kontrol altına alınabiliyor. Kullanıcı dostu pek çok işlevi beraberinde sunan GrowSphere’in etkin kullanılması, çiftçilerin dozajlama sınırları dahilinde sulama ve gübreleme yapmasına imkân verirken, işletim sistemi, hatalı ve eksik program ayarlarını düzenleyen uyarı mesajlarını da kullanıcılara iletiyor. 

Yakın zamanda harici güneş panelerinin de, GrowSphere sistemine entegre edilmesi planlanıyor.  

📆 29 Kasım 2022 Salı 21:00   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir