- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

DOKTORLARDAN MESLEKTAŞLARINA SALDIRIYA ORTAK TEPKİ: ŞİFA VEREN ELİ KESMENİN AFFI OLMAZ

Ankara’da görevli genç doktor Ertan İskender’in bıçaklı saldırıya uğraması, sağlık çalışanları Ortak açıklama yapan doktorlar, “Korku ve üzüntü içerisindeyiz. Dünyanın hiçbir yerinde, şifa veren eli kesmenin affı olmaz. Sağlıkta şiddetin ve vahşetin sadece ve sadece ağır cezası olur” dediler.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistan doktor Ertan İskender’in görevi başında bıçaklı saldırıya uğraması, kamuoyunda infiale yol açtı.

HASTANELERDEKİ GÜVENLİK ZAFİYETİ

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hastanelerdeki güvenlik zafiyetine dikkat çekti. Tanal açıklamasında, “Hastanelere bıçakla, silahla kolayca girilebiliyor ve cinayet dahi işlenebiliyor. Peki kapıdaki güvenlikçilerin görevi, arama yapmak, içeriye silahla girilmesini engellemek değil midir? Görevi ihmal suçu işleniyor. Hastane yönetimlerinin daha hassas davranması gerekir” ifadelerini kullandı.

CHP’li vekil Mahmut Tanal, bir sonraki paylaşımında ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunlarının meslektaşlarına yönelik saldırıyla ilgili yaptığı ortak açıklamaya yer verdi.

DOKTORLARIN ORTAK AÇIKLAMASI  

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunları, söz konusu ortak açıklamalarında, genç meslektaşları asistan doktor Ertan İskender’e yapılan saldırıyı şiddetle kınadı.

Açıklamada, 27 Mayıs’ta Ankara’da yine bir meslektaşlarına planlı şekilde saldırı düzenlendiği belirtildi.

“Arkadaşımız şu an yaşam mücadelesi vermekte” ifadesinin yer aldığı açıklamada, “Bu mücadeleyi kazandığında dahi, bir daha mesleğini yerine getiremeyebilir. Peki arkadaşımızın çocuğuna, büyüdüğünde bu olayı kim nasıl açıklayacak? Babasının neden saldırıya uğradığını kim söyleyebilecek? Eğer mesleğini ifa etmeye devam edebilseydi, onun ileride kurtarabileceği canların hesabını kim verebilecek?” şeklinde sorular sıralandı.

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE ŞİFA VEREN ELİ KESMENİN AFFI OLMAZ

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2015 mezunları olarak, Ankara’da meslektaşlarına yapılan vahşetten dolayı derin korku ve üzüntü içerisinde olduklarının belirtildiği açıklamada, şöyle devam edildi: “Türkiye’nin her yerinde ve çeşitli ülkelerde çiçeği burnunda doktorlar olarak çalışan bizler, arkadaşımızın yanındayız. Umarız bu son olur. Dünyanın hiçbir yerinde, şifa veren eli kesmenin affı olmaz. Sağlıkta şiddetin ve vahşetin sadece ve sadece ağır cezası olur.”



TEK İSTEĞİMİZ SALDIRILARA SESSİZ KALMAMANIZ

Kamuoyunun ve yetkili mercilerin sağlık çalışanlarını hedef alan saldırılara karşı sessiz kalınmaması çağrısının yapıldığı açıklamada, pandemi sürecindeki fedakarlıklar hatırlatılarak, “Bu zor dönemde her birimiz elimizden gelenden fazlasını yaptık. Hayatımızdan, ailelerimizden, çocuklarımızdan vazgeçtik. Bu fedakarlığın ölçüsü yok iken, bu saldırıya karşı sessiz kalmamanız bizim tek isteğimiz. Yaşatmamız için önce yaşamamız gerek” denildi.
Av. Mahmut TANALCHP İstanbul Milletvekiliİnsan Hakları Komisyonu ÜyesiTel: 0312 420 55 60-61Faks: 0312 420 20 90