- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Engelli Sporuna Taraftar Debteği

Pendik Belediyesi AB Hibe Fonundan sağladığı bütçeyle engelli bireylerin spora aktif bir şekilde katılmalarını sağlayacak ve engelli spor kulüplerinin taraftar sayısını artıracak. Türkiye`den10 projeninkabul edildiği AB Erasmus Spor Programı hibe başvuruları arasında Pendik Belediyesi tek belediye olarak yer alıyor.

Pendik Belediyesi AB Hibe Fonundan sağladığı bütçeyle engelli bireylerin spora daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlayacak. Sport For ALLFor Sport (Herkes İçin Spor, Spor İçin Herkes) Projesiyleengelli sporuna sporcu ve taraftar kazandırmayı hedefliyor. Pendik Belediyesinin koordinatörlüğünde yürütülecek projenin ortaklıklarını Portekiz`den Lousada Belediyesi, Romanya`dan Sportiv Experiența Multisport Kulübü Derneği ve Türkiye`den Gedik Üniversitesi yapacak.

Proje 3 aşamalı uygulanacak

8-30 yaş arası engelli çocuklar, gençler, ailelerive engelli sporuna taraftar olabilecek kişilerinoluşturacağı projede sağlıklı bireyler ve engelli bireyleri biraraya getirip birlikte sportif etkinlikler yapmaları amaçlanıyor. Proje hazırlık, uygulama ve değerlendirme olmak üzere 3 aşamalı uygulanacak. Hazırlık aşamasında, proje süresince yapılacak tüm faaliyetlerin alt yapısı oluşturulacak. Uygulama aşamasında, her ortak kendi ülkesinde engelli sporuna sporcu ve taraftar kazandırmak için engelli bireylere, taraftarlara ve ailelere yönelik spor ve seminer etkinlikleri gerçekleştirecek. Değerlendirme aşamasında; proje süresince yapılan çalışmaların kalite değerlendirmesi ve proje nihai raporu hazırlanacak.

10 proje arasında tek belediye; Pendik Belediyesi

AB Erasmus Spor Programı hibe başvurularında türkiye`den 9 proje kabul edilirken bu projeler arasında Pendik Belediyesi tek belediye olarak yer alıyor. 2020 yılında başlayacak proje 18 ay sürecek ve 30.06.2021 tarihinde sona erecek.

img [1]
img [2]
img [3]
img [4]
img [5]
img [6]
img [7]