- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

ERHAN GÜLMÜŞ :MUHTARLIK CESARET İSTER

Kartal Atalar Mahallesi.

Yaptığı sıra dışı etkinlikler ve faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Atalar mahalle Muhtarı Erhan Gülmüş’ile Atalar mahallesini konuştuk.

Atalar Mahallesinin Hiparaktif muhtarı olarakta kabul edilen Erhan Gülmüş sorularımıza samimiyetle cevaplar verdi.

Nuray Yılmaz:Muhtar olarak ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? Mahalleliyle ilişkileriniz nasıl?

Erhan Gülmüş:Her zaman ihtiyaç sahibinin, engellinin ve mağdurların yanında olduk. Herkesin dertlerine dertlendik. Her zaman mahalle sakinlerimizle iç içeyiz. Mutlulukları ve hüzünleri birlikte paylaşıyoruz. Türk toplumunun birlik ve beraberliğini vurguluyoruz. Mahalle sakinlerimizle önemli sosyal projelere imza atıyoruz. Kimsesiz öksüz dul ve yetimlerin yanında olduk. Mahallemizin eksiklerini el birliği ile gidermeye çalışıyoruz. Önemli günlerde birlikte organisazyonlar yapıyoruz. Bu yıl Atalar Muhtarlığı olarak üç kez iftar organizasyonu yaptık. 60 fakir çocuğa bayramlık aldık. Karne hediyesi olarak ihtiyaç sahibi çocuklara ayakkabı verdik. Erzak ve maddi yardımlarda bulunduk. Kutlu doğum etkinliklerinde de mahalleliyle biraraya geliyoruz. Hal böyle olunca birbirini tanımayan, selam sabahı kesmiş mahallere inat, Atlar Mahallesi’nde örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz.Yaşlılarımıza sıcak yemek hizmeti verdik.

**Nuray Yılmaz;Muhtarlık görevin avantajları ve dezavantajları neler? Ne tür sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz?

Erhan Gülmüş;Atalar mahallesi olarak pek sıkıntı yaşamıyoruz,mahalle sakinleriyle aile gibiyiz bir dertleri olduğunda çekinmeden kapımızı çalabiliyorlar,muhtarlığımız herzamam açıktır.
Bana göre görevin dezavantajı diye birşey yoktur ,görevinizin bilinciyle hareket ederseniz bu sizin için artıdır.

Mahallemizde hali vakti yerinde olanlar olduğu gibi, dar gelirliler de var. Yardım çalışmalarında ‘Sağ elin verdiğini sol el görmesin’ hassasiyetiyle hareket ediyoruz.Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile uyum içinde çalışıyoruz. Kendisinin ilçeye önemli hizmetlerde bulunacağına inanıyorum.
Kartal’a hizmet edenlerin her zaman yanında duruyorum.
Nuray Yılmaz:Atalar mahallesi Parkları ne durumda ?

Erhan Gülmüş:Atalar mahallesi parkları çok iyi durumda,Kartal belediyesi olarak Temizlik işleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü özel olarak ilgileniyorlar ,şu ana kadar geçmiş yıllara Çöp ve köpek toplama faaliyetlerinde, İlaçlama faaliyetlerinde ekipler hassasiyetle çalışıyorlar.

MUHTARLIĞI VE İNSANLARI SEVİYORUM

Nuray Yılmaz :**Muhtarlık görevini seviyor musunuz? Muhtarlık yapmak zor mu?

Erhan Gülmüş:Muhtarlık, sabır, hoşgörü ve cesaret gerektiriyor. Bu şekilde görevi görevimi en iyi şekilde icra etmeye devam edeceğim. Muhtarlığı ve insanları seviyorum.Engelli vatandaşlarımıza engelli sandalyesi dağıtıyor, yardımlarda bulunuyoruz.Eğer yaptığınız görevi severek yapıyorsanız zor değil.

“ATALAR MAHALLESİ CADDE VE SOKAKLARI GÜVENLİ”
** Nuray Yılmaz:Mahalle olarak cadde ve sokakları güvenlimi?Mahalle sakinlerinden şikayet alıyormusunuz?
Erhan Gülmüş:Atalar mahallesi olarak cadde ve sıcaklarımızdan memnunuz,oturmuş bir mahalle ,Kentsel dönüşüm olarak binalar yenileniyor, Ekonomik olarak değerli bir mahalle olduğu için müteahitlerinde uğrak yeri oluyor ,eski binalarda mevcut yapılanma olarak müsait bir mahalle.
Nuray Yılmaz:Mahalle esnafından bahsedebilirmisiniz?

Erhan Gülmüş:Mahallemizde Esnafı az olan bir mahalleyiz,Ekonomik olarak baktığımızda tabiki zorluklar yaşıyorlar ,merkezi bir yer olmadığı için Atalar Mahallesi kendi çapında kazanmaya çalışıyorlar.Esnaflarimızın genel anlamda sıkıntıları var ,sadece Atalar Mahallesi olarak bakmıyorum..Muhtarlık cesaret ister.


Nuray Yılmaz:Son olarak söylemek istediğiniz birşey varmı?
Erhan Gülmüş:Güzel ve mutlu yarınlara birlik ve beraberlik içerisinde yaşayalım.Mahallemi seviyorum,Hizmetse Hizmet ,projeyse, proje Üretmeye devam.Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim..
Atalar Mahallesi Erhan Gülmüş Muhtarla Mutlu.
Nuray Yılmaz:Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz, başarılar dileriz.

Erhan Gülmüş kimdir?1978 Atalar Mahallesinde doğdu.İlk ve Orta okul ,Lise eğitimini Kartal Semiha Şakir okulunda,Üniversiteyi Mustafa Kemal Ünv’tesinde tamamladı.İki dönemdir Atalar Muhtarlığı görevinde bulunuyor,2 çocuk babası.

ÖZEL HABER:NURAY YILMAZ