MENÜ ☰
.
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) yeni başkanı seçildi
Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) yeni başkanı seçildi


Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) dün Ankara’da başlayan ve iki gün süren 36’ncı Olağan Genel Kurulu bugün TBB’nin yeni başkanının seçilmesiyle sonuçlandı.

Mevcut başkan Metin Feyzioğlu ile Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın aday olduğu Genel Kurul’daki oylamada, resmi olmayan sonuçlara göre Sağkan yeni başkan seçildi.

İki ismin dışında Mardin Barosu delegesi Medeni Ayhan da dün Genel Kurul’da konuşabilmek için adaylık dilekçesini vermişti.

348 delegenin üç sandıkta oy kullandığı seçimde, Sağkan’ın listesine 182 delege blok olarak oy verdi, Feyzioğlu’nun listesine de 156 delege blok oy verdi. 10 delege ise oy kullanmadı.

Sağkan: Hukuksuzluğa karşı çıkan TBB göreceksiniz
Sonuçların, delegelerin değişimden yana oyunu kullandığını gösterdiğini ifade eden Sağkan, “Sadece bir TBB seçimi olmaktan çıkmıştır. Ülkemizde son yıllarda insan hakları ihlallerinin arttığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının, AİHM kararlarının uygulanmadığı ve tartışmaya açıldığı noktada TBB’ye yurttaşlarımızın çok ama çok ihtiyacı bulunmaktadır. Geçtiğimiz dönemde hukukun üstünlüğünün tesisi için yeterli çabayı sarf etmediğine inandığımız bir anlayışın sonuna gelmiş bulunuyoruz” dedi.

📆 05 Aralık 2021 Pazar 23:29   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir