- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

EROL YURDAKUL:GÖREV BİZİM İÇİN KUTSALDIR

18. MAHALLE SOĞANLIK YENİ MAHALLESİ..


Kartal’ın mahallelerini anlattığımız özel Röportajlarımızla ,Soğanlık Yeni mahallesiyle karşınızdayız..

Soğanlık Yeni mahalle Muhtarı Erol Yurdakul ile Mahallenin sorunlarını konuştuk.Yurdakul,sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi.

NURAY YILMAZ:Erol bey öncelikle bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz ,kendinizi kısaca tanıtabilirmisiniz?
EROL YURDAKUL :Hoşgeldiniz ben Erol Yurdakul,1977 Kastamonu doğumluyum ,Gölcükte doğdum büyüdüm,sonrasında 2004 yılında Soğanlık yeni mahallesine taşındık.Kartal Oto sanayi sitesinde tcaretle uğraştım,evliyim 2 çocuk babasıyım…


NURAY YILMAZ:Soğanlık yeni mahallesinden bahsedebilirmisiniz?
EROL YURDAKUL:Soğanlık Yeni 32 bin Nüfusa sahip ,20 bin seçmeni olan bir mahalle.Mahallemizde imarla ilgili sıkıntılarımız var ,onları çözmeye çalışıyoruz.Bireysel olarak isteğe bağlı binalarını yeniliyorlar,yapım noktasında güven aradıkları için tedirginler.Örneklerede bakılırsa haksızda sayılmazlar.Soğanlık yeni mahallesinde birkaç proje tamamlanamadı ve mahalle sakinleri madur oldu.

Mimar Sinan millet caddesine imar geldi, oradaki vatandaşlar yavaş yavaş bilarını yenilemeye başladı.Yine sıkıntı yaşadığımız alan olan Küme evler sokakta bulunan Askeri alan,alanda işkalciler var zamanında gecekondular yapılmış ,vatandaşların akibeti belli değil biran önce çözüm bekliyorlar..

NURAY YILMAZ:Mahallede parklar ne durumda ?Vatandaşlardan gelen şikayetler varmı?
EROL YURDAKUL:Parklar içler acısı ,9 tane parkımız var ve hiçbir işe yaramıyor ,Vatandaşlar kum istemiyorlar parklarda spor yapabilecekleri aletler yok ,dar alana sıkıştırılmış durumda..Parklara Futbol sahalarına suni çim yapılmasını önerdim fakat geri dönüş olmadı..Muhtarlık yanında bulunan Futbol sahasına çim yaptılar bakılmadığı için çim kurudu ,sunni çim yapılsaydı daha güzel olabilirdi..

NURAY YILMAZ:Mahallenin eksikleri nelerdir?
EROL YURDAKUL:Mahallemizde Spor tesisleri yok ,vatandaşlar spor aktivitelerini yapabilecekleri alanlar istiyorlar.
Muhtarlığımızın karşısında bulunan alan milli emlağa ait orada bir sosyal tesis yapılabilir..Mahalleye yapılan herşey bana artı katmaz yapılan hizmetler yöneticilere ve kurumlara artı katar ,ben Muhtar olarak mahalleye 112 acili kurdurtum.Bunu gerekli yetkililere ulaşarak yaptım.Ve burda 112 acil Halkın hizmetine açıldı…
Benim seçim vadim vardı ,Soğanlık Yeni mahallesine aile sağlık merkezi sözüm vardı ,sağlık merkezimiz buradan taşındı,

Söz verdiğim sağlık merkezi projem için adım yalancı muhtara kadar çıktı ama biz yine sözümüzdeyiz projem sağlık bakanlığından çıktı ve onaylandı çok az bir zaman kaldı inşallah birkaç ayda kazma vurulduğunda sözümü tutmuş olarak rahat bir nefes alacağım.Mahalle sakinlerimizin yüzünü güldüreceğiz.
Mahallemizde okul sıkıntımız var medine Tayfun ilköğretim okulu bina olarak çok eski yıkılıp tekrardan yeni bir okul yapılması gerekiyor ..
Mahallemizde Trafik sorunumuz var
Engelli kaldırımımız yok,Kartal genelinde Kaldırım taşların düzeltilmesi ve engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderecek çözümler üretmek yöneticilerin görevi.

Şunuda söylemeden geçemiycem sadece Kartal belediyesini yada ilçe belediyelerinide suçlamak doğru değil ,yolu yapıyor İgdaş gelip kazıyor,asvalt yapılıyor Türk Telekom gelip kazıyor sonra suçlu belediye oluyor belediye anında nasıl yetişsin.

Vatandaş Çöpün kenarına Tadilat yapmış bırakmış molozu yada kullanmadığı eşyayı belediye çalışanlara haber veriyoruz ,gelip alıyorlar ertesi günü yine aynı şekilde eşya bırakılıyor sonu gelmiyor .Kartal belesinde iyi niyetli bir çok arkadaşımız var anında sorun olduğunda bizlere geri dönüş yapan ben onlara teşekkür ediyorum..

NURAY YILMAZ:Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel mahalle toplantıları yaptı ,sizce toplantılarda mahalle sakinleri umduğunu bulabildimi?

EROL YURDAKUL:Mahalle toplantıları yapılması gereken bir etlemdi.Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel mahalle toplantılarında halkı dinledi eleştiri ve vatandaşların sorun olarak gördüğü konuları masaya yatırdı.Mahalle sakinlerinin birinci olarak şikayetleri sokak hayvanları ve parklardı.Vatandaşlar güvenli ve huzurlu bir mahallede yaşamak istiyor.Bu onların en doğal hakları.Bana göre toplantılar verimli geçti..

NURAY YILMAZ:Sokak hayvanlarıyla ilgili sorunlar varmı?

EROL YURDAKUL;Sokak hayvanları mahallemizde ciddi sorun teşkil ediyor,hayvanlar için barınak yaparak ,lokanta ve restaurantlardan toplanan artan yiyeceklerle hayvanlar beslensin. Vatandaşlar ve çocukların korkulu rüyaları olabiliyor.

NURAY YILMAZ:Sosyal yardım ve Sosyal faaliyetler için çalışmalarınız varmı?

EROL YURDAKUL:Sosyal yardım olarak Ramazan bayramında 500 eve erzak dağıtımı gerçekleştirdik,evinde hasta yatağı olan ve bizlere vermek isteyenlerle iletişime geçerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.Yine buzdolabı,çamaşır makinası,halılar ,ikinci el eşyalar bunları temin edip ihtiyaç sahiplerimize

ulaştırıyoruz.Muhtarlığımızın arka bahçesine hayır yeri açmak istiyorum inşallah ilerleyen aylarda böyle bir alan ayarlayacağız..

NURAY YILMAZ:Soğanlık yeni mahalle esnafı mutlumu?

EROL YURDAKUL:Mahalle olarak gelişmiş bir mahalle olduğu için, esnafın çok sıkıntısı yok.

NURAY YILMAZ:Son olarak söylemek istediğiniz birşey varmı?

EROL YURDAKUL:Biz çalışmaya geldik,görev bizim için kutsaldır,Soğanlık yeni mahalle sakinlerine bizi tekrar seçtikleri için teşekkür ederim sizede görevinizde başarılar dilerim.

NURAY YILMAZ:Erol bey bizde size bizi kabul ettiģiniz için teşekkür ederiz, görevinizde başarılar dileriz…

ÖZEL RÖPORTAJ :NURAY YILMAZ