MENÜ ☰
.
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » Ertuğrulgazi Mahallesi’ne Aile Sağlığı Merkezi (ASM) yapılıyor
Ertuğrulgazi Mahallesi’ne Aile Sağlığı Merkezi (ASM) yapılıyor

Ertuğrulgazi Mahallesi’ne yeni bir Aile Sağlığı Merkezi (ASM) yapılıyor. Pendik Belediyesine ait sağlık alanı, ASM yapılması için İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi. Yapımına başlanan ASM’nin önümüzdeki aylarda tamamlanması planlanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda mahalleye Aile Sağlığı Merkezi kazandıran Pendik Belediyesi, Ertuğrulgazi Mahallesi Fuar Sokak’taki sağlık alanını ASM yapılması için bedelsiz olarak İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis etti. Yapımına başlanan ASM’nin önümüzdeki aylarda tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.

İki kattan oluşacak, 8 Muayene Odası yer alacak

Fuar Sokak’ta yapımına başlanan Aile Sağlığı Merkezi iki kattan oluşacak. Modern mimariyle tasarlanan merkezde 8 Muayene Odası, Danışma, Gebe İzleme, Aşı-Bebek İzleme, Acil Müdahale ve Muayene, Emzirme Odası ve Bay- Bayan ve Engelli WC gibi bölümler olacak. Toplamda 457 metrekarelik inşaat alanında sahip Ertuğrulgazi Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nin önümüzdeki aylarda tamamlanması planlanıyor.

Dört mahalleye daha yapılacak

Öte yandan Yeşilbağlar, Kurtköy, Şeyhli ve Kaynarca Mahallelerine yapılacak ASM’ler için de proje ve ihale işlemleri devam ediyor. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra bu ASM’ler de tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. 

📆 13 Mart 2023 Pazartesi 12:44   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir