- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Erzincan Refahiye Tepe Köyü Derneğinden Şölen Tadında Piknik…

Merkezi Kartalda bulunan Erzincan Refahiye Tepe Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul’da yaşayan köylülerini piknik organizasyonunda bir araya getirdi.

Erzincan Tepe Köyü adına İstanbul’da kurulan dernek, gelenekselleştirmeyi planladığı piknik etkinliğinin birincisini,Maltepeye bağlı Yeşil Cennet piknik alanında yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Çam ağaçları arasında, doğal bir ortamda düzenlenen piknik etkinliğine İstanbul’da yaşayan Tepe köylüleri yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğin Sunumu derneğin aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan İsmail Kürekçi tarafından yapıldı. Şenlik tadında geçen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte, Dernek Başkanı Arslan Aluç ,gençlik kolları Başkanı Berkant Sabancı, Kadın Kolları Başkanı Yeter Aluç’un konuşmaları ile devam etti.

Piknik şöleninde köylüler, bir yandan çeşitli ödüllü yarışmalar ve oyunlarda birbirleriyle yarışırken, bir yandan da davul klarnet eşliğinde gün boyu halaylar çekip doyasıya eğlendiler.

Öte yandan çocuklar için Dart yarışları ve sandalye yarışlarının palyaçolarında düşünüldüğü etkinlik, halaylar, yöresel türküler ve mangal partisiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını Tepe Köyü Derneği Başkanı Arslan Aluç yaptı.Aluç konuşmasında, “İstanbul’da yaşayan köylülerimizi bir araya getirmek, tanışma, kaynaşma ve hasret giderme adına bu organizasyona yönetim kurulumuzla birlikte karar verdik. Köylülerimiz bir arada görmekten son derece mutlu oldum” şeklinde ifadelere yer verdi.

İnsanların doğup büyüdüğü toprakları unutmaması gerektiğini söyleyen Aluç İnsanlar memleketine olan sevgisini sadece sevgi olarak bırakmayıp, memleket sevgisi bir bağımlılık olarak çoğalması gerektiğini düşünüyorum. Zaten dünyamızda artık İnsanlar arasındaki ilişki gittikçe kopuyor. İş yoğunluğu nedeni ile birbirlerini göremeyen akrabalar bile var. Böyle bir dönemde bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Köyümüz adına bu piknik organizasyonumuz bir ilk oldu. Bundan sonraki yıllarda devamı daha güçlü Bu vesileyle bu gün bu organizasyonda uzun süre birbirini görmeyen akraba, dost ve arkadaşlar bir araya geldi. Herkes gönlünce güzel bir gün geçirdi” şeklinde ifadelere yer verdi.


Piknik etkinliğine Kartal belediyesi basın yayın müdürü Hüseyin Güler ,Erzincan Tanyeli Derneği Kadın Kolları Başkanı Melek Sustam Güler, Erzincan Yöresel köy dernekleri Patformu Dernek Başkanları, Tepe Köyü Dernek Üyeleri katıldı.

Etkinliğin tertip edilmesinde emekleri dokunanlara teşekkür konuşulmasının ardından piknik şöleni sona erdi.
Haber;Fotoğraf Nuray Yılmaz