MENÜ ☰
.
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet » Esas Holding Kurucusu Şevket Sabancı hayatını kaybetti!
Esas Holding Kurucusu Şevket Sabancı hayatını kaybetti!

Son dakika haberi… Sabancı Holding‘in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding‘in kurucusu Şevket Sabancı hayatını kaybetti. 85 yaşındaki Sabancı, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Şevket Sabancı’nın ölüm nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gelen son dakika haberine göre Şevket Sabancı hayatını kaybetti. Esas Holding kurucusu ve Sabancı Holding‘in ikinci kuşak temsilcisi Şevket Sabancı’nın, hastanede bir süredir tedavi altında olduğu açıklandı. Şevket Sabancı’nın ölüm nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. İşte, Şevket Sabancı’nın hayatı ve kariyeri…

GÜLER SABANCI’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Sabancı Ailesi’nin kıymetli büyüklerinden, holdingimizin kurucu kardeşlerinden, değerli amcam Şevket Sabancı’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güler Sabancı, Esas Holding’in kurucusu Şevket Sabancı’nın vefatına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sabancı Ailesi’nin kıymetli büyüklerinden, Holdingimizin kurucu kardeşlerinden, değerli amcam Şevket Sabancı’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisini her zaman Türk sanayisine kazandırdıklarıyla, kültür ve eğitim alanındaki önemli çalışmalarıyla hatırlayacağız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun.”

FUAT OKTAY’DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ali Sabancı’yı telefonla arayarak, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden babası Şevket Sabancı için taziye dileklerini iletti.

Oktay, Sabancı Holding’in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding’in kurucusu Şevket Sabancı için Allah’tan rahmet diledi.

Ali Sabancı da taziye dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a teşekkür etti.

Esas Holding Kurucusu Şevket Sabancı hayatını kaybetti! | Videohttps://www.sabah.com.tr/video/iframe/yasam/esas-holding-kurucusu-sevket-sabanci-hayatini-kaybetti-video?w=600&h=320

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Pek çok alanda ülkemize değerli katkılar sağlayan kıymetli iş insanı Şevket Sabancı’ya Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.” dedi.

ŞEVKET SABANCI KİMDİR?

Hacı Ömer ve Sadıka Sabancı çiftinin dördüncü çocuğu olan Şevket Sabancı, 1936 yılında Kayseri’de doğdu. Kardeşleri Hacı Sabancı, İhsan Sabancı, Sakıp Sabancı, Erol Sabancı ve Özdemir Sabancı ‘dır.Şevket Sabancı, yüksek öğrenimini İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nde Tekstil Mühendisi olarak tamamlamıştır.

Tekstil şirketlerinde çeşitli üst düzey görevler aldıktan sonra, 1980 yılından itibaren Sabancı Topluluğu’nu yurtdışında temsil eden Şevket Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilidir.1961 yılında Hayırlı Zerrin Sapmaz ile evlenen Şevket Sabancı’nın Sadıka, Emine ve Ali adlı üç çocuğu olmuştu

  Sizin İçin SeçtiklerimizQashqai’de Temmuz’a özel %0,69 faiz!Nissan TRTeklif AlTrafik Sigortası Fiyatları Düştü!Ethica SigortaTeklif AlBREANA GEERING OLD SKOOL AYAKKABI538,85 TLVans TRHEMEN AL10 Kişiden 9’unun Önerdiği Fatura Kesme Programı!Logo İşbaşıSakin bir lüksle, duygusal özgürlüğün buluşma noktası.CLUB MARVYSiyah Kol Nakışlı Loose Kalıp Örme T-Shirt 27,99 TL27,99 TLTrendyolHemen AlDuffmart DF37041 PM80 Preferikal Pompa689,90 TLKOCTAS TR – TRYSatın AlTüm Ürünlerde %30’a Varan İndirimBee’o PropolisŞimdi Satın AlAltı aydır denizde olan donanma askerini karşılamada karısının sırrını keşfettiTrendscatchers

Son dakika: Bakan Koca, illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı
Son dakika: Bakan Koca, illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı
SABAH. COM.TR ÖZEL - ABD'nin iktidar karşıtı kurumlara para desteğine tepki yağdı: Bu buz dağının görünen kısmı!
ABD’nin iktidar karşıtı kurumlara para desteğine tepki yağdı: Bu buz dağının görünen kıs
Son dakika: Beşiktaş Paris Saint-Germain'in yıldızına talip oldu! Çok konuşulan transfer sonrası...
Beşiktaş yeni kalecisini PSG’de buldu!

about:blankhttps://consentcdn.cookiebot.com/sdk/bc-v3.min.html

22 Temmuz 2021 Tarihli Sabah EGazete
Ziraat Türkiye Kupası
Ziraat Türkiye Kupası
A Haber Canlı Yayın
A2 Canlı Yayın
Vavtv Canlı Yayın
Üyelik İşlemleri
Galeri
📆 22 Temmuz 2021 Perşembe 21:25   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir