MENÜ ☰
..
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » Evde Sıkılanlara Spor Neşesi
Evde Sıkılanlara Spor Neşesi

Pandemide Açık Havada Spor Zamanı

Kadıköy Belediyesi pandemi sürecinde evlerinde kalmak zorunda olan ve kısıtlı sürelerde evden çıkabilen çocuklar ve 65 yaş üstü yurttaşlar için Kadıköy’ün parklarında spor programları hazırladı.

Haftanın Üç Günü 65 Yaş Ve Üzeri İçin Spor

Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için getirilen sokağa çıkma saatlerini içeren genelgeyi göz önünde bulundurarak bir dizi etkinlik düzenledi. Genelgeye göre 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde sokağa çıkabiliyor. 65 yaş ve üzeri yurttaşların katılabileceği sabah sporu etkinlikleri haftada üç gün(Pazartesi, Çarşamba ve Cuma) Kriton Curi Parkı, Özgürlük Parkı, Kalamış Spor Kompleksi, Koşuyolu Spor Tesisleri, Yoğurtçu Parkı’nda 10.15-11.00 arasında spor eğitmenleri eşliğinde yapılacak.

Hafta İçi Hergün Çocuklara Spor

20 yaş altı bireylerin ise sokağa çıkabildikleri saat dilimi 13.00-16.00 arası. Kadıköy Belediyesi, uzun zamandır kısıtlamalar nedeniyle bunalan, okula gidemeyen 7-14 yaş grubundaki öğrencilerin enerjilerini doğru yönlendirmek ve sporu sevdirmek için hafta içi her gün 13.00-16.00 saatleri arasında “Parklarda Çocuk Sporu” etkinliklerine başladı. “Hareket Et, Eğlen, Öğren” sloganından yola çıkarak düzenlenen etkinlikler Kalamış Spor Kompleksi, Koşuyolu Spor Tesisleri, Özgürlük Parkı Spor Tesisleri, Kozyatağı Hürriyet Parkı’nda ücretsiz olarak düzenlenecek. Sloganda her alan ‘hareket et’ koordinasyon ve beceri parkurlarını, ‘eğlen’ iztop, yakantop, seksek gibi geleneksel sokak oyunlarını, ‘öğren’ ise voleybol, basketbol, tenis gibi olimpik branşların tanıtımını içeriyor. Kadıköy Belediyesi’nin antrenör ve eğitmenleri eşliğinde yapılacak etkinliklerde spor dallarının çocuklara sevdirilmesi ve spor dallarının tarihçesi, oyun kuralları, temel hareketleri öğretilecek.

📆 03 Ocak 2021 Pazar 18:39   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir