MENÜ ☰
..
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » Fahrettin Koca: Kamuya dönmek isteyen hekim sayısı 6 bini aştı
Fahrettin Koca: Kamuya dönmek isteyen hekim sayısı 6 bini aştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta ‘Beyaz Reform’ düzenlemesiyle ilgili, “Adil ve sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alabileceği bir dönem olacak. Şu ana kadar 6 binden fazla hekim kamuya dönmek üzere başvurusunu yaptı. Kamu, hekimlerin güvenilir limanı olacak. Şunu çok net söyleyebilirim; kamu hastanelerine dönüşler daha da artacak” dedi.

Fahrettin Koca: Kamuya dönmek isteyen hekim sayısı 6 bini aştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar 6 binden fazla hekimin kamuya dönmek üzere başvuru yaptığını, bunlardan 5 binini uzman hekimlerin oluşturduğunu söyledi.

Bakan Koca, Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Salgında 6. dalganın giderek azalmaya başladığını, vaka sayılarının günlük 5-6 binlerin altına kadar indiğini söyleyen Koca, bu süreçte hastaneye yatışların da belirgin şekilde düştüğünü dile getirdi.

‘YENİ DÖNEMİN GRİBİ ARTIK COVİD’

Bazı hastanelerde Covid klinikleri ve yoğun bakımların tekrar kapanmaya başladığını anlatan Koca, “Önümüzdeki 3-4 hafta içinde bu daha da belirginleşecek. Ama bu bir daha olmayacak anlamına gelmiyor. Bu dalgadan sonra önce Avrupa’dan başlayıp sonra bize doğru gelen bir dalga kasım, aralık gibi yeniden olabilir. Artık Covid ile yaşamayı öğrendik. Daha çok korumamız gereken, ileri yaşlarda ek hastalığı olan vatandaşlarımız. Onları hassasiyetle korumalıyız. Yeni dönemin gribi artık Covid” diye konuştu.

‘ÖĞRENCİLER HİÇBİR KISITLAMA OLMADAN EĞİTİM DEVAM EDECEK’

Koca, bir gazetecinin okulların açılmasına ilişkin sorusuna, “Endişe edilmemeli, maske takmak isteyen olabilir, takabilirler ancak zorunlu değil. Bu anlamda çocuklarımız güvenle bundan sonraki süreçte hiçbir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecek” yanıtını verdi.

Koruma açısından bir önemli grubun da ek hastalığı bulunan çocuklar olduğuna dikkati çeken Koca, şöyle devam etti: “Bu durumdaki çocuklarımızın aşılarını olmaları önemli. Onların daha dikkatli korunması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Maske için genel anlamda artık bir zorunluluk olmayacak. Hastalık belirtisi hissedenler, başkasına bulaştırmamak için takmalılar. Ek hastalığı olan ve ileri yaştaki vatandaşlarımız kalabalık ortamlara girmeden önce maske takmalıdırlar.”

📆 06 Eylül 2022 Salı 20:56   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir