MENÜ ☰
..
Eksper Haber » KÜLTÜR SANAT, Manşet, sancaktepe » ”Genç Kalemler Deneme, Hikaye ve Şiir Yazma Yarışması” Sonuçlandı.”
”Genç Kalemler Deneme, Hikaye ve Şiir Yazma Yarışması” Sonuçlandı.”

Mayıs- Haziran 2020 ayları arasında düzenlenen Genç Gelecek “Genç Kalemler Deneme, Hikaye ve Şiir Yarışması sonuçlandı.

Jüriliğini Yazar Şule Köklü, Yazar Sultan Polat, Yazar Hikmet Kızıl ve Yazar Arzu Kadumi’ nin yaptığı yarışmaya 103 farklı kişi 66 şiir, 27 hikaye, 32 deneme olmak üzere toplam 125 eser ile katıldı.

İstanbul başta olmak üzere, Karaman, Adana, Adıyaman, Sinop, Hatay, Samsun, Muğla, Siirt, Ankara ve Bursa olmak üzere 12 farklı ilden katılım oldu.

İstanbul geneli Sancaktepe, Sultanbeyli, Çekmeköy, Kartal, Pendik, Bağcılar, Bakırköy, Ümraniye, Ataşehir, Üsküdar, Güngören olmak üzere 11 farklı ilçeden katılım gerçekleşti.

9 Eylül Çarşamba günü Sancaktepe Belediyesi’nde Belediye Başkanı Sayın Av. Şeyma Döğücü dereceye giren gençlere sertifikalarını ve ödüllerini takdim etti. Döğücü, gençlere başarılarının devamını dileyerek, yazım hayatlarında Sancaktepe Belediyesi olarak desteklerini devam ettireceklerini ifade etti.

Yarışmanın jüri heyetinde bulunan Yazar Şule Köklü ve Yazar Sultan Polat’a da katkılarından dolayı teşekkür eden Döğücü, çiçek takdiminde bulundu.

“Genç Kalemler Deneme Hikaye ve Şiir Yarışması” hikaye kategorisinde, Tüm Bunlar Bir Masal Değilmiş eseriyle birinciliği Elif Ezgi Güner, Anne Babam Geldi eseriyle ikinciliği Mehmet Furkan Şaşma ve Güneydeki Kadın Ve Tablosu eseriyle üçüncülüğü Selma Nur Eryılmaz hak kazandı.

Deneme Kategorisinde Tarihin Tekerrürü başlıklı eseriyle Gülizar Basmaz birinciliği, İnsanlık Nefes Alamıyor başlıklı eseriyle Meryem Uz ikinciliği ve Çapak başlıklı eseriyle üçüncülüğü Şeyma Yılmaz hak kazandı.

Yarışmanın şiir kategorisinde ise Rayiha isimli eseriyle Hilal Sönmez birinciliği, İntibah isimli eseriyle Ramazan Musluoğlu ikinciliği ve Ruşendil isimli eseriyle Fırat Salaz ve Sitare isimli eseriyle Şura Aktaş üçüncülüğü paylaştı.

📆 10 Eylül 2020 Perşembe 10:45   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir