MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » “GÖNÜLLER BİRDİ BUGÜN”
“GÖNÜLLER BİRDİ BUGÜN”

DOSTLUKLAR PEKİŞTİ…..

Trabzonlular ve Çaykaralılar Derneği Başkan’ı Adem Yıldız ve Başkan Yardımcısı Fatih Kaya’nın her yıl düzenlediği ”BİRLİK VE DOSTLUK” gezisine bir yenisini ekledi.

11 Ekim 2020 Pazar günü düzenlenen gezi amacına uygun olarak gerçekleşti. Pandemi kurallarına uygun şartlar da düzenlenen geziye, Kartal Karadeniz Dernekleri başkanları Kartal Cem Evi Vakfı adına Başkan Selami Sarıtaş katıldı ve davetliler ,çok güzel bir gün geçirdiler.

Sapanca göl manzaralı Naturpark’ta yapılan kahvaltıyla başlayan gezi,Kocaeli Maden deresinde yapılan yürüyüş ve Balık ziyafetinin ardından en son,Adem Yıldız’ın baba evi bahçesinde çay keyfi eşliğinde yapılan hoş sohbetlerle son buldu.

Geziyi düzenleyen bir Karadeniz derneği olmasına rağmen Edirne’den kars’a her Yörenin Derneklerinin ve basın mensuplarının katılımıyla daha da anlamlı hale gelen bu gezi nereli olursan ol pekala dostluklar pekiştirilebilir ve bir şeyler paylaşılabilir olduğunu gösterdi.

“BABA EVİNİ AÇTI “

Trabzon ve Çaykaralılar Derneği Başkanı Adem Yıldız ,baba evini misafirlerine açtı.Baçesinde doğal besin kaynağı olan meyvelerden ikram eden Adem Yıldız,çay ikramını kendi elleriyle yaptı.Çay eşliğinde hoş sohbet gerçekleşirken ,Trabzon Çaykaralılar Derneği Başkanı Adem Yıldız,Başkan yardımcısı Fatih Kaya,günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptılar.Başkan Adem Yıldız şu ifadelere yer verdi:Öncelikle davetimize icazet edip geldiğiniz için teşekkür ediyorum, hoşgeldiniz.Kıymetli vaktinizi bizlerle geçirdiniz , bu bizim için kıymetliydi.Bu gibi etkinlikler bizleri birbirine bağlıyor ve dostluk bağımızı genişletiyor.Yani önce kendi Kültürlerimizi sonra farklı Kültürlerimizi paylaşıyor ve yaşarıyoruz. Her yıl geleneksel olarak gezimizi farklı yerlerde gerçekleştiriyoruz.Ben tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum dedi.

Trabzon ve Çaykaralılar Derneği başkan yardımcısı Fatih Kaya söz alarak şu ifadelere yer verdi:Hoşgeldiniz bizler Atalarımızın bize öğrettiği dilden yola çıkarak Trabzon ve Çaykaralılar Derneği olarak bu güne kadar geldik.

Atalarımız buyururlarki bir insanı tanımak için ya ticaret yapacaksın ,yada yolculuk yapacaksın der.Bizlerde sivil toplum kuruluşları olarak ticari bir bağları olamayacağı için arkadaş ve dostlarımızla yolculuk etmeyi seçiyoruz .Yıllar önce aynı mahallede farklı köylerin dernekleri olmasına rağmen birbirlerini tanımaz haline gelmiş. Bizlerde bu anlamda Kartalda ilmik ilmik dokuduk ve diğer farklı derneklerle birlik ve beraberlik adına etkinliklerde buluşup paylaşımlar yapmamızdı.Gezimize birçok derneği davet ettik ve ediyoruz basın mensuplarını davet ettik .Kartal’daki bulunan Dernekler birbirleri ile kardeş ve dosttur.Pandemi döneminde derneğimiz hiç durmadı ve çekilmedik kenara ,Vefa hattı kurduk ve Covit hastası vatandaşlara yemek dağıttık ve ramazanda yine vatandaşlarımıza kumanya dağıttık.Pandemi gibi zor süreçte vatandaşlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz.Ben yine herkese çok teşekkür ediyorum hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dedi.

“GEZİYE KİMLER KATILDI”

Dostluk ve Kültür gezisine ,Bilecik Dernek Başkanı Oktay Tepe,Eskişehir Dernek Başkanı Recai Konaçı,Cem Evi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, Cevizli Samsunlular Derneği Başkanı Ahmet Güven ,Giresun Dernek Başkanı Cengiz Demirkaya ,Kurfalı Karadenizliler Dernek Başkanı Olgun Ler mi,Trabzon Beşikdüzü İzmis Yöresi Dernek Başkanı Muharrem Sağlam ,Trabzon Akçabat Işıklar Derneği Başkanı Orhan Maraba ,Soğanlık Karadenizliler Derneği B.Vekili Dursun Ali Zehir,Trabzon Düzköy Taşocağı Derneği Başkanı Mustafa Aslan ,Trabzon Dernekler Federasyonu Başkan yardımcısı Fatih Kaya ,Trabzon Ve Çaykaralılar Derneği Başkan yardımcısı İlker Bakioğlu ,M.Zeki Kaya,Hatice Kul,Ve basın mensupları katıldı.Dosluk ve Kültür gezisi birdahaki seneye buluşma dilekleri ve çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

HABER FOTO :NURAY YILMAZ


Galeri
📆 12 Ekim 2020 Pazartesi 00:50   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir