- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

GÜLCAN AYDIN “BİR MUHTARDAN ÇOK ÖTESİ”

Kartal Cumhuriyet mahalle Muhtarı Gülcan Aydın ile ,Cumhuriyet Mahallesini konuştuk.Aydın sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi..

Nuray Yılmaz;Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz, söyleşimize sizi tanıyarak başlamak istiyorum, Gülcan muhtar kimdir?

”Gülcan Aydın; Merhaba ben Gülcan Aydın 1964 Erzincan doğumluyum,evliyim iki çocuk annesiyim.

Nuray Yılmaz;31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 6 muhtar adayını geride bırakarak seçimi aldınız.En büyük desteği kimden aldınız?

Gülcan Aydın;Evet seçimlerde güzel bir yarış yaşadık,bana göre en büyük desteği ben kadınlardan aldım.

Nuray Yılmaz; Başladığınız yada gerçekleştirmek istediğiniz projeler neler?

Gülcan Aydın;Gerçeklesmesini istedigim birçok proje ve yardımlar var .

Mahalle sakinlerimin projelerde desteğini alarak mahallemizde bir çok sosyal sorumluluk projesine öncülük etmek hedefimiz .

Bu hizmetlerden bazıları;‘İhtiyacın Varsa Al, İhtiyacın Yoksa Sende As’’ Kampanyası ile Türkiye’ de İlk Kez Muhtarlık Kanalı ile İhtiyaç Sahiplerine Birçok Alanda Çeşitli Yardımlar Yapmayı hedefliyoruz.

Muhtarlık Bürosu Ev Ortamına Çevrilerek, Mahalle Sakinlerine Daha İyi Bir Ortamda Hizmet Verildi. Aynı Zamanda Muhtarlığımız; Kadınların, Tüm Düşüncelerini Rahat Bir Şekilde Dile Getirdiği Ortam Haline Gelmiş Olcak.
Sosyal Yardımları; Mahallemizde Bulunan İhtiyaç Sahiplerine Eşit ve Adil Bir Şekilde Sosyal Yardım Dağıtılması Sağlıyoruz.

Her Zaman Ulaşılabilir; Mahallemizin Muhtarlık Görevi Ek İşim Değil Tek İşim Olduğu İçin Muhtarlık Büromuz ve Telefonum mahalle Sakinlerinin Ulaşabilmesi İçin 7/24 Açıktır.

“ASKIDA YEMEK”
Askıda yemek projemiz var ,burada tanıdığımız bir restaurantta vatandaş yemek yiyor ,para üstünü oraya koyulmuş olan kumbaraya atıyor orada biriken paralar ihtiyaç sahiplerine gidiyor.
Kendiminde ilgilendiğim yetimler derneğiyle irtibat halindeyim birlikte yardım ve sosyal sorumluluk projelerinde ortaklaşa çalışmaktayız..
Yine Muhtarlığımızda kıyafet ve ayakkabı standı açtık,ihtiyaç sahibleri buradan kendilerine göre seçtikleri kıyafet ve ayakkabılardan alıp gönderiyoruz.

Nuray yılmaz:Mahallenizde eksik gördüğünüz en acil iki şey nedir ?

Gülcan Aydın:Bizim mahallemizde eksik Taksi durağımız ve Kültür Merkezimiz yok ,mahalle olarak trafik sorunumuz var ,mahalle sakinleri bir duraktan diğer bir durağa gitmek için uzun bir mesafe yol yürüyorlar,alt geçit sorunumuz var yakın mesafede okullar var ve Öğrencilerin okula gittiği yol güzergahında bir üst geçit eksiğimiz var.Bu sıkıntıları dilekçe halinde yetkililere yolladım.

Bizim burada 50. parsel şeklinde bir arsa var ,orası çözüme kavuşturulursa eğer orasının Cumhuriyet mahallemize yakışır bir Kültür Merkezi yapılmasını çok isterim,mahallemiz adına.
Nuray Yılmaz;Yakın zamanda yapılacak bir ektivite varmı?

Gülcan Aydın;”CUMHURİYET MAHALLESİ BİRLİK GÜNÜNDE BULUŞACAK”
Cumartesi günü muhtarlığımızın önünde ,etkinlik tertip ettik,tamamen mahallemizde bulunan ses sanatçılarımızdan oluşan bir etkinlik olacak,sunumunu üstlenen arkadaşımız dahi mahallemizde yaşıyor.
Mahallemiz adına kaynaşma ,birlik ve beraberliği sağlamak adına düzenlediģimiz bir konser inşallah etkinliğimizi sorunsuz atlatırız ve ilerdeki dönemlerde festival olarak gerçekleştiririz.Herkesi etkinliğimize bekliyoruz.
Nuray Yılmaz;Evde yaşlı ve hasta vatandaşlara ne gibi hizmetiniz var ?Kartal belediyesi bu hizmeti sağlıyor sizinde yönlendirmeleriniz oluyormu?

Gülcan Aydın:”EVDE YAŞLI VE HASTA BAKIMI”

Eşim yıllardır kuaförlük yaptı,Kartal belediyemiz evde bakım ve sağlık hizmeti veriyor belediyeler raporla bu hizmetleri yapıyorlar,biz onların dışındaki yaşlılarımıza bu hizmeti veriyoruz mahallemizdeki yaşlı ve hastalara yaklaşık 15 kişiye kuaför hizmeti sunuyoruz..
Nuray Yılmaz:Yerel yönetim ve Mahalle arasında köprüyü sağliyormusunuz?

Gülcan Aydın:İlçe belediyemiz bizlere çok destek oluyor ,belediye Başkanımız Gökhan Yüksel ayırmadan kimseyi ötekileştirmeden yardım ve destek ulaştırma noktasında elinden geleni yapıyor,üst kademeden en alt kademedeki çalışana kadar herkes özverili davranıyor..


“EŞİMİN DESTEĞİ TARTIŞILMAZ”

Söyleşimizin sonuna yaklaşırken Gülcan Hanım muhtar görevi yaparken eşinin desteğini fazlasıyla hissettiğini söylüyor.
Aydın seçim sırasında olmak üzere göreve geldiğimiz günden bu güne eşimin desteği çok büyük, en az benim kadar mahallenin sorunlarına eğilir ve ilgilenir dedi..
Nuray Yılmaz: Son olarak söylemek istediğiniz birşey varmı?
Gülcan Aydın:Yıllarca yaşamaktan mutlu olduğum mahallemde muhtar olarak görev yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum.Yapısal olarak insanları seven ,insanlara dokunmayı yardım etmeyi ve paylaşmayı ,beraberliği hep hedef edindim, mahallemi seviyorum .Eksiklerimiz var ama eksikler giderilmek içindir, inşallah en kısa zamanda ADINA YAKIŞIR BİR MAHALLE OLACAK ,CUMHURİYET MAHALLESİ..
Ziyaretiniz için teşekkür ederiz ..
ÖZEL RÖPORTAJ;NURAY YILMAZ