MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » H. Dilruba Oğulcuklu; “Cesurlar hareketi olan partimizin iktidar olmasının önünde hiçbir engel yok”
H. Dilruba Oğulcuklu; “Cesurlar hareketi olan partimizin iktidar olmasının önünde hiçbir engel yok”


İYİ Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili A. Adayı H. Dilruba Oğulcuklu, başarılarla dolu bir siyase geçmişe sahip. İYİ Parti’de siyaset yapmaya başlayan Oğulcuklu ilk olarak İstanbul 1. Bölge Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Daha sonra ise İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul 1. Bölge Kadın Teşkilatlanma Başkanı, İstanbul İl Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu. En son 2021 yılında İstanbul İl Başkan Yardımcısı iken 2022 yılı Ocak ayında Genel Başkan Meral Akşener’in ataması ile yaklaşık 1 yıl Kartal İlçe Başkanı olarak görev başarıyla yürüttü. Milletvekili Aday Adayı olan H. Dilruba Oğulcuklu ile keyifli bir sohbet geçirdik. Oğulcuklu’ya çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyoruz.

KENDİNİZİ TANITIRMISINIZ
Türkçe Öğretmeni bir babanın ve Hemşire bir annenin 2 kız çocuğundan biri olarak 24.07.1978 tarihinde Ankara’da dünyaya geldim. Evli ve 1 çocuk annesiyim. Gençliğim Kadıköy Moda’da geçti; İlkokul, ortaokul ve lise yıllarımı Kartal ve Kadıköy’de farklı okullarda okuduktan sonra Lisans eğitimimi başarı bursu ile Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık bölümünde tamamladım. 20 yıla yakın bir süre farklı firmalarda mesleğim ile ilgili yöneticilik yaptıktan sonra Türkiye’nin en büyük inşaat holdinglerinin birinde Proje Dizayn Müdüresi iken kendime ait Mimarlık şirketimi kurdum ve o günden beri ekibimle birlikte iç mimarlık projeleri hazırlamaktayız.

SİYASİ GEÇMİŞİNİZ
Siyaset uzun yıllar ailemin ayrılmaz bir parçasıydı; babam MHP Niğde Milletvekili adayı, eşimini dedesi ise 3 dönem Demokrat Parti Kayseri ve Çorum Milletvekiliydi. Uzun yıllar ülkemizin en önemli siyasi görüşleri ile yoğruldum ve geçmiş yıllardan gelen kültürel bilgi birikimim ile profesyonel iş yaşamını sonlandırmış olmamın bana sağladığı zamansal avantaj ile de 2017 yılında kurulmaya başlayan İYİ Parti’nin ilk girmiş olduğu seçimlerden itibaren sırasıyla ilk önce İstanbul 1. Bölge Başkan Yardımcılığı; daha sonraki yıllarda ise İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul 1. Bölge Kadın Teşkilatlanma Başkanı, İstanbul İl Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundum. En son 2021 yılında İstanbul İl Başkan Yardımcısı iken 2022 yılı Ocak ayında Genel Başkanımız Sn.Meral Akşener’in görevlendirmesi ile yaklaşık 1 yıl Kartal İlçe Başkanı olarak görev yürüttüm.

NEDEN ADAY OLDUNUZ
Cesurlar hareketi olarak yola çıkan İYİ Parti aslında özünde çok büyük bir kadın hareketidir. Mutfağında ailesine 1 tencere yemek pişirmekte zorlanan, çocukarına iyi bir eğitim aldıramayan 20 yılı aşkın süredir çok büyük bir baskı altında her geçen gün fakirleşen kadınların siyasi isyanıdır. Bu süreçte Genel Başkanımızın da bir kadın olmasının vermiş olduğu cesaretle yaklaşık 6 yıldır İstanbul teşkilatımızda nerdeyse tüm mevkilerde görev aldım. Bu görevler sırasında İstanbul gezdiğimiz tüm mahallerinde İstanbullu hemşerilerimiz ile bir araya gelme fırsatı buldum; daha geniş bir alanda yürüttüğümüz saha siyasetimiz sonrasında 2022 yılı başında İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı olarak görevlendirilmem ile daha dar bir alanda daha konsantre siyaset yapabilme fırsatı yakaladım. İlçe Başkanlığı sürecinde 200’ün üzerindeki saha çalışmamız sırasında vatandaşlarımızla sohbetlerimiz ve uzlaşmacı yapıcı dilimiz sayesinde partimize kazandırdığımız yeni üyelerimiz ile başkanlığımızı %50 mertebesinde büyüterek 2022 yılını rekor bir büyüme ile kapama onuruna ulaştım. Bu yoğun saha çalışmalarımız sırasında Genel Başkanımızdan feyz aldığımız alçak gönüllü siyasetimiz ile ile Cesurlar hareketi olan partimizin iktidar olmasının önünde hiç bir engel olmadığına ben ve teşkilatım bizzat şahit olduk. Bu dönemde yaptığımız çalışmaların sonucu olarak partimize karşı artan teveccühün vermiş olduğu motivasyon ile bölgemizde yaptığımız çalışmalarımızı Milletin vekili olarak tüm İstanbul’da uygulayarak genç nesillerimize Cumhuriyet değerleri ile büyüyebilecekleri bir ülke bırakmak istiyorum.

SEÇİLİRSENİZ HEDEFLERİNİZ NELERDİR?
Bizim neslin ömrünün yarısını neredeyse 2002 – 2023 yılları arasını yöneten hükümetlerle geçti. Bu zor dönemde görevde olan liyakatsiz yöneticilerin 21 yıllık yanlış yönetimi sonrası hem sosyal yaşamamızdan hem de ekonomik varlığımızdan ne büyük feragatlarde bulunduğumuzu, kültürel yozlaşmamızı ve ekonomik fakirleşmemizi uzun uzun anlatarak bardağın boşaltılan tarafından bahsetmek yerine Cumhuriyet’in 100 yılına girerken Atatürk Türkiye’sinin özgür bir kadını olarak şuan sahip olduğum tekrar Cumhuriyet Demokrasisine dönüş motivasyonumun bana vermiş olduğu enerjisiyle bardağa dolu tarafından bakmak istiyorum. Bardağa dolu tarafından baktığım zaman umudu görüyorum; bugün nerdeyse her gün özlemini çektiğimiz 2002 öncesi dönemde gençliğimin geçtiği Cumhuriyet Türkiye’sini yeniden hayal ediyorum ve milletvekili seçilebilirsem Cumhuriyet Türkiye’sinin gelişmekte olan Dünya içinde daha güçlü bir yerde olmasını ve bu ülkenin insanlarının gelişmiş dünya ülkelerinde yaşayan insanlarla eşit şartlarda hayatın olanaklarına ulaşabilmeleri için çalışmayı planlıyorum çünkü bu ülkenin gençlerinin ve kadınlarının bizlerle bu farkı kapatarak bundan 100 yıl önce başardıkları gibi tekrar yurdumuzu Dünya’nın parlayan yıldızlarından biri haline getirebilecek ruha sahip olduklarına yürekten inanıyorum.

ÜLKENİN GELDİĞİ NOKTA HAKKINDA
2000’li yılların başından bugüne Tüm Dünya’da büyük bir üretim büyümesi oluştu ve gelişmekte olan ülkelerde kişibaşı milli gelirde ciddi bir artış yaşandı. 2002 yılından sonra da ülkemizde Dünya çapındaki bu büyümeden faydalanarak kişi başı milli gelirimizde artışlar yaşanmaya başladı. Ama özellikle 2010 ve sonrasında hem liyakatsız yöneticilerin almış olduğu yanlış kararlar hem de bir zumrenin tüm büyüme ve zenginleşme olanaklarını sadece kendi faydalarına kullanmaları sebebiyle vatandaşlarımız ülkelerinin ekonomik olarak büyümesinden gerekli payı alamayarak artan vergi yükü altında ezilmeye başladılar. Günümüz itibariyle ülkemiz belki de tarihinin en fakirleşmiş ve fakirleşmemizden daha tehlikeli olan en yozlaşmış günlerini yaşamaya başladı. İşte tarihimizin bu en kara günlerini yaşarken demokrasinin nerdeyse yok sayıldığı bir ülkede liyakatsız yöneticiler yüzünden dünya çapında gelişmekte olan ekonomik fırsatlardan hiç bir pay alamayan ve her gün daha da fakirleşen insanların uçurumun kenarına geldiği bir dönemde millet ittifakının baş mimarı Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in önderliğinde umutsuzluk karanlığını aydınlatabilecek İYİ Parti kadrolarına fırsat vermeleri için oy talep ettiğimiz Cumhuriyet’imizin en önemli seçimidir bu seçim ve umudum odur ki milletimiz yaşadığı bu sosyal ve ekonomik zulmün cevabını sandıkta en yüksek sesle verecektir.

SEÇMENE VERECEĞİNİZ MESAJINIZ NEDİR.
Son 21 yıllık dönemde iktidar ülkemizi kutuplaştırıp bir siyasi girdap içine sokarak kendisine alternatif olabilecek tüm parti ve siyasi figürleri de kendi içine alarak sanki kendisinin alternatifi yokmuş gibi bir hava yaratmıştır. Ancak İYİ Parti kurulduktan sonra partimizin hem ülkeyi düzlüğe çıkarabilecek siyasi programı ve insanları kutuplaştırmayarak herkesi kucaklayabilendünya görüşü hem de partimize transfer ettiğimiz birçoğu profesyonel iş yaşamından gelen liyakatli yöneticileri ile ülkemizi yeniden Dünya’nın parlayan yıldızı olabilecek bir pozisyona getirebilecek fırsatı bu sandıkta vatandaşlarımızın önüne sunmuştur. İYİ Parti artık liyakatlı kadroları ile iktidar partisi olma yönünde emin adımlarla yol almaktadır.

Galeri
📆 31 Mart 2023 Cuma 22:46   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir