- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Hacı Bektaş Veli Anma Etkinliklerine Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu da katıldı.




CHP Ge Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri Açılış Programı’nda bir araya geldi.Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış ödülü, bu yıl usta sanatçı Musa Eroğlu’na verildi. Ödülünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden alan Eroğlu’nun, “Geçmişte Köroğlu vardı, beride Dadaloğlu. Sonra Musa Eroğlu var. Kılıçdaroğlu var. Biraz daha beriye geliyorsun İmamoğlu var” sözleri, vatandaşlardan büyük alkış aldı



.Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’ndeki (KKKM) açılış töreninde çok sayıda CHP’li yönetici, milletvekili ve belediye başkanları hazır bulundu. KKKM’yi hınca hınç dolduran vatandaşlar, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile birlikte diğer siyasilere sevgi gösterilerinde bulundu.



Semah gösterisiyle başlayan törende, ilk konuşmayı Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok yaptı. Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerine katkısı olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Altıok, İmamoğlu’na ayrı bir paragraf açtı.Altıok, “Gerek İstanbul’da, gerekse de Türkiye’de her şeyin çok güzel olmasını sağlayan ve Hacıbektaş’a destek sözü veren İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.ÇAĞIMIZIN “YAŞAYAN KARACAOĞLAN’I”Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış ödülü de etkinlikte sahibini buldu. Usta sanatçı Musa Eroğlu, bu yılki ödülün sahibi oldu. “Çağımızın ‘yaşayan Karacaoğlan’ı” anonsuyla sahneye davet edilen Eroğlu, konuşmasının sonunu ilginç bir benzetmeyle bağladı: “Geçmişte Köroğlu vardı, beride Dadaloğlu. Sonra Musa Eroğlu var.Kılıçdaroğlu var. Biraz daha beriye geliyorsun İmamoğlu var. Başka şansımız yok.” Eroğlu’nun bu sözleri KKKM’yi dolduran binlerce katılımcıdan büyük alkış aldı. Eroğlu, ödülünü Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı. Tören, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından sona erdi. Etkinliğin sona ermesiyle vatandaşlar, İmamoğlu’nun etrafını kuşattı ve fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, yaşanan yoğun ilgi nedeniyle KKKM’den zorlukla ayrılabildi.