MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Halk Ozanı Yüksel Yıldız’a Kartal SİDAD’tan Vefa Gecesi
Halk Ozanı Yüksel Yıldız’a Kartal SİDAD’tan Vefa Gecesi


Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği (SİDAD) ve Sivas Tokuş Köyü Derneği, Halk Ozanı Yüksel Yıldız için vefa gecesi düzenledi.

Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen vefa gecesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakan Mustafa Kul, Kartal Belediyesi Başkan yardımcısı İmam Aydın, SİDAD Başkanı Nazife Hüner ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Birgül Karababa, çok sayıda vatandaş ve birçok THM sanatçısı katılarak destek verdiler.

Gecede bir konuşma gerçekleştiren Kartal SİDAD Başkanı Nazife Hüner, yöresel anlamda kültürel değerlere sahip çıkılmasının önemine vurgu yaptı. Hüner konuşmasında; “Bugün değerli Halk Ozanı Yüksel Yıldız’a ait olan eserleri seslendirecek olan birbirinden değerli sanatçılarımız sizleri yaylara çıkartacak, anılarımıza götürecek. Bu akşam türkülerle ekin kazacağız, bazen hüzünlenip bazen neşeleneceğiz. Ruhumuzun gıdası olan müziğin yaşayıp gelişebilmesini sağladıkları için değerli sanatçılarımıza minnettarız” dedi.

Hüner’in konuşmasının ardından sahneye çıkan halk ozanı Yüksel Yıldız ise yaşam öyküsünden kesitler anlattı. Kimi değerlere ulaşmanın kolay olmadığını vurgulayan Yılmaz, tekrar dünyaya gelse yine mutfaktan başlayarak sanat için çabalayacağını belirtti. Yıldız ayrıca geceyi düzenleyenlere ve katılım gösteren herkese teşekkürlerini iletti.

Yüksel Yıldız’a vefa gecesine katılan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı İmam Aydın ise yaptığı konuşmada; “İnsanlar öldükten sonra değil ölmeden önce kıymet verilmelidir. Bu anlamda SİDAD ve Tokuşlar Köyü Dernek Başkanı Nazife Hüner’e çok teşekkür ediyorum. Çok değerli hizmetler gerçekleştiriyor” dedi.

Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen vefa gecesine katılan sanatçılardan Müslüm Eke, Nilüfer Sarıtaş, Mercan Erzincan, Gülcan Kaya Aral, Beyhan karslı, Cemal Şimşek, Eda Alakuş, Taner Özdemir, Kartal THM Korosu birbirinden güzel türküleri katılımcılarla beraber söylediler. Duygulu anların yaşandığı vefa gecesi son olarak halaylar çekilerek son buldu.

📆 17 Eylül 2022 Cumartesi 19:07   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir