- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Hangi Birini Yazayım

Eskilerin bir lafı vardı, kötü günlere kaldık..!!!
Gerçekten çok kötü günler geçiriyoruz, önce pandemi ile başladı beklemediğimiz günler, sonrasın da arada depremler oldu, İzmir’de ve Elazığda, tam kapanma bitmiş, vaka sayısı düşmüş hadi biraz rahat nefes alalım derken yurdumuzun dört bir yanın da başlayan orman yangınları…

Ne oluyor du, şaşkınlık tavan yapmıştı her birimiz de tamam her sene çıkıyordu bu tip yangınlar yurdumuz da ama bu seferki bir başkaydı, organize bir şeye benziyordu, sanki sıralaması belli bir liste ile yakılıyordu ormanlar.

Çeşitli iddialar atıldı ortaya, Pkk ve onlara bağlı güneşin çocukları başlattı dediler tüm bu yangınları, birileri yok ya onlarla alakası yok arazi mafyası yapıyor bu işleri tamamen rant’a bağlı bir eylem bu dediler.

Kimileri yine her şeyi bağladıkları gibi dış güçlere bağladılar bu yangınları, her kim yaptıysa bilemem ama en az bu yangınlar kadar acı bir gerçek çıktı ortaya.

Biz dört bir yanı orman olan bir ülke olarak bu tip büyük yangınlara asla hazırlıklı değilmişiz… Türk Hava Kurumu Cumhuriyetle yaşıt bir kurum ve Atatürk’ün bu kurumu kurarkenki baş amacı Türkiye Cumhuriyetinin havacılık alanında daha ileri seviyelere getirmesiydi. Öyleydi gerçekten bunda 10 yıl öncesine kadar bu kutsal kurumun durumu ama ne olmuştu ve bu kuruım nasıl bu hale gelmişti.


Hangarındaki 5-6 yangın söndürme uçağı bakımsızlıktan iş görmez hale gelmişti ve en acısıda kurumun başındaki kendini bilmez kayyum ataması yönetici böyle büyük bir yangın varken tüm umursamazlığıyla düğüne gideceğini söylemesiydi.
Yazık hem de çok yazık.İmdat mdat Türkiye yanıyor yardım edin, evet Türkiye yanıyor ama Güçlü Türkiye paylaşımları buradan bile siyasete bir dilim bir şey çıkardınız ya ne diyeyeim…

AZRA İÇİMİZİ YAKTI !

Tüm bu içler acısı durumlar yaşanırken bu gün yine içimiz yandı bir başka sebepten, Azra katledilmişti, hem de gazetecilik okuyordu, ölmeseydi belki bir kaç yıl sonra meslektaş olacaktık. Kınamak yetermi bilmiyorum ama Türk Adaletinin bu tip canilere caydırıcı ve ağır cezalar vermesi gerek… Strong TUrkey, Help Turkey son iki gündür karşılıklı paylaşım yapılıyor sosyal medyada bu durum da bile ayrıştınız ya helal olsun size.

Neyse yaz yaz bitmez tüm bunlar ama umarım bu aymazlıklardan bir an önce kurtulup icraat yapan Türkiye paylaşımları yapmaya başlarız.


Güzel Ülkemin her köşesi bizlere emanet ,emanetimize sahip çıkalım ,gün siyaset yapma günü değil ,gün ayrışma günü değil,gün birlik olma günüdür .Yaralarımızı hepbirlikte saracağız ,bizler birlikte güçlüyüz inanın .

Son olarak;
Kimsenin Seslendirmeye Cesaret Edemediği Bir Şarkı gibidir haksızlıklara isyan
ama herkes birisi okusa diye bekliyor.
Beklemeden , bekletmeden gelecek nesillere bırakacağımız Türkiyeyi dahada güçlendirmeliyiz.


Daha güzel günlere kavumak ümidiyle .

Saygılarımla .

Nuray Yılmaz