MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Belediye, beyoğlu, GÜNDEM, Manşet » Hasköy Sahne’de 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti
Hasköy Sahne’de 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti

Beyoğlu Belediyesi tarafından Hasköy Sahne düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti’ne binlerce vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz marşlarına eşlik eden vatandaşlar, gecede yayınlanan Beyoğlu’nda 15 Temmuz Belgeseli”ni izlerken duygu dolu anlar yaşadı.

Beyoğlu’nda,15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin beşinci yıldönümü münasebetiyle 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti tutuldu. Beyoğlu Belediyesi tarafından Hasköy Sahne düzenlenen etkinlik Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Bağcı’nın yanı sıra binlerce vatandaşın katıldığı programda, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için dua edildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği gecede vatandaşlar Başkan Yıldız’ın, şehit yakınlarının ve gazilerin 15 Temmuz gecesini anlattığı “Beyoğlu’nda 15 Temmuz Belgeseli”ni izlerken duygu dolu anlar yaşadı. Gece geç saatlere kadar devam eden etkinlikte vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz marşlarına eşlik ettiler.

BU MİLLET HİÇBİR ZAMAN BAYRAĞININ İNDİRİLMESİNE İZİN VERMEDİ

Geceye katılan vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Bugün 15 Temmuz Darbe Girişiminin beşinci yıl dönümü. Bayrağımıza uzanan ellerin milletimizin kararlı duruşuyla, azmiyle, cesaretiyle nasıl kırıldığının; devletimizi ele geçirmek isteyenlere karşı bir ve beraber olduğumuzun destansı hikayesinin yazıldığı gündür. Malazgirt’ten bu yana birlik ve beraberliğimizi nasıl koruduysak bundan sonra da aynı azimle ve kararlılıkla birliğimizi muhafaza etmeye devam etmek için ahitleştiğimiz gündür 15 Temmuz. Bu millet hiçbir zaman bayrağının indirilmesine izin vermedi. Malazgirt’te Alparslan’ın bıraktığı emanete, İstanbul’un fethinde Fatih’in bıraktığı emanete, Kurtuluş Savaşında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bıraktığı emanete sahip çıkan bu millet, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ezanın susmasına, bayrağının inmesine ve vatanın işgaline yine izin vermedi. Bundan sonra da vermeyeceğini tüm dünyaya kararlı bir şekilde göstermiştir” dedi.

📆 18 Temmuz 2021 Pazar 00:01   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir