MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, Kadıköy belediyesi » İbb Başkanı Ekrem İmamoğlu Kadıköy’ün Taleplerini Dinledi
İbb Başkanı Ekrem İmamoğlu Kadıköy’ün Taleplerini Dinledi

İbb Başkanı Ekrem İmamoğlu Kadıköy’ün Taleplerini Dinledi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Kadıköy’de Kadıköy değerlendirme toplantısı yaptı. Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleşen toplantıda Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı bir sunum yaptı. İmamoğlu, Başkan Odabaşı’nın sunumu sırasında notlar aldı, cevaplar verdi, bürokratlarına talimatlar verdi. Toplantının ardından İmamoğlu, depreme dayanıksız raporu olduğu için İBB tarafından restorasyonu başlayan Haldun Taner Sahnesi’nde incelemelerde bulundu. Oradan Bağdat Caddesi’ne geçen İmamoğlu caddede yol bakım ve alt yapı çalışmalarına ilişkin bilgi aldı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kadıköy programı, Yeldeğirmeni’nde bulunan Tasarım Atölyesi Kadıköy’de “Kadıköy Değerlendirme” toplantısıyla başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın ilçenin durum analizini sunduğu toplantıya İBB İlçe Belediyeler Koordinatörü Tonguç Çoban, Kadıköy Belediye Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları ve müdürler katıldı.

Toplantıda Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ilçenin durum analizini sundu ve Kadıköylülerin taleplerini aktardı. Sunumuna, “İBB eski yönetimi tarafından hiçbir yatırım yapılmamış, bir nevi cezalandırılmış Kadıköy’den kesitler sunacağım. Sunumumda Kadıköy için neler yapıldı, neler yapılmalı ve Kadıköylülerin beklentileri neler anlatacağım.” sözleriyle başladı. Odabaşı sunumunda kamusal alan düzenlemeleri, toplu taşıma, ulaşım ve altyapı çalışmaları ile ilgili mevcut durumu anlattı, Kadıköylülerin taleplerini aktardı ve İBB’nin Kadıköylülerin taleplerine hızlıca yanıt vermesi talebinde bulundu. Odabaşı, kentin yeniden dizayn edilmesi gerektiği ve bu konuda da ortak tasarımlar üzerinden Kadıköy’de ve tüm İstanbul’da estetik birliğin oluşturulması gerektiğini söyledi. İlçenin toplu taşıma ulaşımında da yetersiz kaldığının altını çizen Odabaşı, 2018’de Türkiye’de tek yerel yönetim olarak çıkarttıkları 2018 Entegre Raporu’nu, 2020 yılı için güncellediklerini duyurdu.

Kadıköy’de Ulaşım Çalıştayı

Başkan Odabaşı’nın sunumunun ardından İBB İlçe Belediyeler Koordinatörü Tonguç Çoban söz aldı ve Kadıköy’e ilişkin mevcutta sürdürülen ve biten çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çoban’ın ardından Ekrem İmamoğlu kürsüye geldi, aldığı notlar üzerinden yanıtlar verdi ve bürokratlarına bekleyen süreçlerin hızlandırılması, yeni taleplerin hızlıca gündeme alınması talimatını verdi. İmamoğlu, ilçedeki ulaşım yetersizliği için de bürokratlarına acil olarak Kadıköy için bir ulaşım çalıştayı yapmaları talimatını verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TAK’taki toplantısının ardından, Kadıköy’ün sembol yapılarından biri olan Haldun Taner Sahnesi’nin restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Haldun Taner Tiyatrosu restorasyonu incelemesinin ardından İmamoğlu ve beraberindeki heyet Bağdat Caddesi’ne geçti. Bağdat Caddesi’ni gezen İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında caddedeki yol bakım ve alt yapı çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Caddede bulunan bir kitabevine giren İmamoğlu kitap alışverişi yaptı ve vatandaşlarla sohbet etti.  

📆 11 Temmuz 2021 Pazar 22:57   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir