MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU’NDAN KARTAL BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN YÜKSEL’E ÖVGÜ
İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU’NDAN KARTAL BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN YÜKSEL’E ÖVGÜ

İstanbul büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu Kartal Neyzen Tevfik Meydanı’nın açılışına katıldı . Katılımcıları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP grup Başkan Vekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İyi Parti Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, İBB ve Kartal belediyesi bürokratları, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, muhtarlar ve kartal halkının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Konuşmasına “bu etkinliğin ev sahibi olan Kartal Belediye başkanı Gökhan Yüksel’e büyük övgülerle başladı.
İmamoğlu, “Sizlerin adına ev sahipliği Kartal Belediye Başkanı kimlikli, kişilikli ve iş odaklı bu güzel görev süresinde gerçekten bir yol arkadaşım olarak çok keyifle izliyorum. Gökhan Yüksel’e yolunda başarılar diliyorum. Bizimle gösterdiği her türlü işbirliğine de kendisine teşekkür ediyorum. 15 0 günde, 150 proje kavramını önemsiyoruz.”

KARTAL NEYZAN TEVFİK MEYDANI İMAMOĞLU TARAFINDAN TÖRENLE AÇILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (IBB), “150 Günde 150 Proje” kapsamında, Kartal’a
bir meydan kazandırdı.

“150 Günde 150 Proje kapsamlı çalışmayı önemsediğini belirten İmamoğlu, Bugün Kadıköy’den başladıkları proje çalışmasını Kartal’da tamamladı.
İmamoğlu, “Doğru ve sağlıklı bir planlama yapmazsanız. Güzelleştireceğim derken, bambaşka
bir sorun kaynağına da dönüşebilir. Bu bağlamda burada hem insan odaklı bir çalışma hem
Modern şehircilik ilkelerine göre bir çalışma, ama ayni zamanda altyapıyı da düzenleyen ve
kronik sorunları ortadan kaldıran bir çalışma olduğunu söyledi.”

Kartal’da yapılan çalışmalarla ilgili konuşan İmamoğlu, “Meydanları düzenlemek, şehrin içerisine yeni bir düzen oluşturmak, zaten özenle yapılması gereken bir iş. Burada önemli bir şehrimiz var. İnsana saygı ve kente özen. Bu nedenle herkesle konuşmak, fikirlerini almak, kurumlarla, kuruluşlarla iş birliği yapmak, mutabakatla iş yapma anlayışı, ne yaptığına değil, nasıl yaptığına önem veren bir yönetimiz biz. Hele ki, demokratik katılım çok önemli, her şeyi biliriz’ kibrinden uzak, vatandaşlarımızın, orada yaşayan herkesin anlayışını, ihtiyaçlarını dinleyen, kaynaklarını adil bir şekilde kullanmak süreçleri elbette biraz zaman allıyor. Ama buradan çok düzel işler çıktığını ifade etmek isterim”

NEYZEN TEVFİK MYDANI HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR DURUMDA
Kartalın en büyük sorunu olan tren hattının geçtiği güzergâhta, yapılan köprü altı çalışmaların meydana katılmamasını ve Kartal belediye başkanının çeşitli zamanlarda ilgililerle yazılı ve şifai taleplerde bulunduğunu ancak bir sonuç alınamadığını söyleyen İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü.
“Marmaray hattı sebebiyle, Kartal halkını rahatsız eden bir görüntünün burada oluştuğunu
biliyorum yıllardır. Daha öncesinden beri Kartal’ın o geçmişteki bir sayfiye alanı, bir yazlık alanı
denizle buluşan o güzel alanlarını bilen birisi olarak, buraya ferahlatmak ve güzelleştirmek
Zorundaydık. Meydani ayni zamanda herkes için erişilebilir hale getirdik. Engeli erişiminden
tutun, birçok estetik anlayışı burada yansıtmaya çaba gösterdik. Huzurlu güzel modern bir
yasam alanına dönüştüğünü müjdeleyebilirim. Neredeyse 100 bin metrekareye kadar ulaşan
muazzam bir alanın tertibi ve düzeni var. Burayı bir kent park haline getirmek çok keyifliydi.
Yakın bölgeden fırsat bulduğumuz alanlarda hizmet vermesiyle ilgili, 100 araçlık otoparkı burada
hizmete kavuşturmanın da bir başka boyut olduğunu ifade edeyim. Çok güzel ve doğru işler
yaptığımız zaman, milletimizin bundan çok kesif aldığını görüyorum. Büyükşehir Belediyesiyle
Kartal Belediyesi arasındaki maksimum uyumun nasıl sonuç verebileceğini burada görüyorum.
Ama irtibatsızlık, ama duyarsızlık ya da başka duygularla hareket ettiğiniz zaman da arkamdaki
görüntüyü görüyorsunuz. Nedir bu? Az önce Başkanımızın da sitem ettiği gibi Marmaray’ın
beton geçişini bile boyayamamak. Yani bu bağlamda, kendi bulunduğu alanı ya da mülkü, bir
ortam, sanki şahsi mülkü kabul eden anlayış, size bu sonucu veriyor. Ama ne yazık ki bir irtibat, bir diyalog zemininde bile buluşmama konusunda ilginç bir karakteri ortaya koyuyor bugünün ama bakanlıklar, ama bürokrasisi. Hiç kimse kendisiyle bir şeyi bir yere götürmüyor Kendi mülküne hizmet etmiyor. Bu bağlamda bu diyaloğu, sadece CHP’li belediyelerle değil, İstanbullun her ilçesiyle sürdürdüğümüzün de altını çizeyim. Örneğin dün, Bayrampaşa’da projelerimizi gezdik. Bayrampaşa Belediye Başkanını davet ettik. Geldi beraber dolaştık. Eksiğimizi yüzümüze söyledi. Taleplerini bize sıraladı, Daha fazla görmek istediği hizmeti bize anlattı. Bu, ne bizim canımızı sıktı, ne de bizi Efendim niye bunu söylüyorsun gibi bir tavra büründürdü. Tam aksine, mutluluğumuzu beyan ettik. O bakımdan ben. Bu ihtiyaç her fırsatta dile getireceğim. Ama vazgeçerler ama vazgeçmezler. Vazgeçmezlerse, zaten milletimiz onlardan vazgeçecek. Çok yakın zamanda.”

GÜLÜMSEME DOLU ÇİZİMLERİ BU DUALARA YAPMALARINI TAVSİYE EDİYORUM

“Elbette eleştireceğiz. Bizim kültürümüzde var olan hicivleri de kullanacağız. Kaldı ki bugün
meydana adını verdiğimiz Neyzen Tevfik, hiçbir belki de ana kaynağa olan kimliklerden bir tanesi.
O anlamda Neyzen Tevfik Meydanı’na gelen ya da oraya yakınlaşan herkesin yüzüne bir
gülümseme gelmesini arzu ederim. Hatta Kartallı yaratıcı gençlere, gülümseme dolu çizimleri bu
dualara yapmalarını tavsiye ediyorum. Bol bol gülümsesinler. Biz hem gülümsemeye devam
edeceğiz hem de milletimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz Çünkü; bu şehri
güçlendirmek güzelleştirmek ve ayni zamanda ihtiyaçlarını karşılamak, hiç yokken 3000
öğrencimize yurt yapmak hiç yokken neredeyse 10 bin çocuğumuza hizmet vermeye doğru
giden kreşlerimizi hazırlamak; hiç yokken Kent Lokantaları açmak, kütüphane sayesini sadece 3
yılda 3 Katına çıkartmak, bütün bu isler, eğitim merkezleri spor sahaları, ayni anda 10
metro hattında birden çalışmak, 1 sene içerisinde üç metro hattını birden açabilmek. Bütün
bunlar sizlerin yüzünüz gülsün, hayat kalitesi artsın diye yaptığımız işler. Biz kaynaklarımızı israf
etmeden harcayacağız. Biz kaynağımızın bereketinin, bolluğunun 16 milyon insanından geldiğini
bilen kişileriz. Bu bağlamda biz, sizlere hizmet ederken, tek kurusun dahi önemli olduğunu bilen
yöneticiler, o ahlakta olan yöneticileriz. Kişilikli, kimlikli bir biçimde işimize, yolumuza devam
ediyoruz. Elbette bize çıkarılan her türlü engellemeyi de sizden aldığımız gücümüzle ve dualarla
aşıyoruz. Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi, hiçbir mazerete sığınmıyoruz. Kimseyle kavga
etmeden, hizmet üretmeye, proje bitirmeye devam ediyoruz. Kavga etmek isteyene karşı
duruşumuzla gücümüzü gösteriyoruz, onları püskürtüyoruz.

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN YÜKSEL’DEN İLGİLİLERE SİTEM
Kartal Belediye başkanı açılış törenine katılan katılımcıları isim isim okuyarak, “büyük ailem Kartal’ı selamlayarak sözlerine başladı. “2019 yılı öncesine gittiğimizde, Neyzen Tevfik Meydanı dahil bu projedeki Kartal Baba alt geçidinden tutun Savrona caddesine kadar Kartal’ın kalbinden tutun hemen arkamızda gördüğünüz Hürriyet Caddesi’nden tutun sağ tarafımızdan aşağıya doğru indiğimizde de Kartal sahiliyle buluşan meydandan tutun, şu üçgen alanda kalan Kartal meydanı maalesef her yağmurda seller, sular altında kalıyordu. Bunu üzülerek ifade ediyorum. Sadece sular altında kalmıyorduk. Aynı zamanda yakın bir dönemde bir yıl önce müsülaj denen bir olumsuzlukla karşı karşıya kaldık. Çevreyi kirletiyoruz, denizleri kirletiyoruz diye. 31 Mart ve akabinde tekrarlanan 23 Haziran seçimlerinden sonra, Büyükşehir belediye başkanıyla yaptığım ilk toplantıda, bizi sel felaketinden sular altında kalma felaketinden kurtulmanız lazım. Projelerimiz hazır birlikte bu işi çözeriz. ilk söylediğimiz iş bu oldu arkadaşlar. 2020 yılı Mart ayında başlayıp 2021 yılının ortalarına kadar devam eden altyapı çalışmaları anlatmazsam bu biri eksiklik olur ve beni de rahatsız eder. Dolayısıyla tam bir buçuk yıl boyunca burada gördüğünüz meydanından bir galeri sistemiyle 3 metreye 3 metre 9 metre bir alan düşünün bir galeriye sistemi ile açarak gerçekleştirdik. Diğer galeri sistemi 2 dere hattında Kartal meydanında Savarona Caddesinde gerçekleştirdik. İki tane dereyle denizi buluşturduk. Bu neyi sağladı. Yağmur suyuyla atık suyunu da ayrıştırma noktasında bize avantaj sağladı. Yağmur suyu bir taraftan, artık sular bir taraftan ayrıştırmış olduk. Bu sellerin ana sebebi alt yapının olmaması. Atık su ve yağmur sularının Tuzla’daki kolektörün dolmasından kaynaklanan tıkanma ayrıca Marmara denizini de kirletiyordu. 2019 uzay çalışmalarını konuşmamız gerekirken, Dünya ile yarışmamız gerekirken, yeni teknolojileri konuşmamız gerekirken maalesef henüz büyükşehir belediyesi sınırları içindeki altyapıyı, yağmur suyu ve atık suyu hattının bir birinden ayrıştırılmadığını görmüş olduk. Dolayısıyla bununla yüzleşip İSKİ genel müdürlüğü ile hemen bir protokol gerçekleştirerek, ortak çalışmayla büyükşehir belediye başkanının net talimatıyla bununla yüzleşip, bu çalışmalar gerçekleştirildi.
Bize oy versin vermesin bütün Kartallıların yaşam konforunu arttırmak bizlerin görevi ve hiç ama fakat demeden bu çalışmaları gerçekleştirdik. Fakat bir teessüfüm de Kartal adına devlet demiryollarına, bu görmüş olduğunuz alandaki geçitleri inisiyatif olarak gerçekleştirdik arkadaşlar. Maalesef üzülerek söylüyorum ve tren yollarının altındaki alanlarla ilgili Kartal halkının kullanabileceği kamuya ait bizlere ait Sanat atölyesi, müzik atölyesi çok kıymetli alanlar kazandırmaya çalıştık. İstişare ettik maalesef istediğimiz cevapları alamadık. İstediğimiz iş birliğini gerçekleştiremedik ve tren yolunu hemen altında olan bir araba üst geçit olarak kullandığımız alan da maalesef kötü bir miras olarak kaldı. Hatırlarsınız Hürriyet Caddesi’nde tren yolu çalışmaları yaparken 6 yıl karanlıkta kaldı, atıl kaldı. Oradan rahatça geçemedik. Şimdi Işıl ışık bu büyük meydanı ve bu kadar güzelliği yaşatırken oradaki olumsuzluğu da kaldırmak istiyoruz, fakat maalesef istediğimiz izni alamadık. Olsun onların da zamanı gelir. O işleri yakın tarihte yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın ve bütün Kartal halkına ve büyükşehir belediye başkanına teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum”

Galeri
📆 15 Eylül 2022 Perşembe 10:57   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir