- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

İBB’DEN TAM KAPANMADA SAĞLIK EGZERSİZLERİ

facebook sharing button
twitter sharing button
whatsapp sharing button

İBB, herkesin tam kapanma dönemini fiziksel ve ruhsal olarak zinde geçirmesi için evde egzersiz serilerinin seanslarını artırdı. Uzman eğitmenler eşliğinde evde yapılabilecek egzersizler, birçok hastalık riskini azaltırken Covid-19 gibi viral enfeksiyonlara karşı da vücut direncini yükseltiyor. Düzenli egzersiz yapan kişiler üzerinde yapılan bir araştırmaya dikkat çeken SPOR İSTANBUL Genel Müdürü İ. Renay Onur, “Haftada en az 150 dakika orta şiddette egzersiz yapanların Korona’ya karşı çok daha dirençli olduğu görüldü. Haftada 150 dakika, günde 20 dakika anlamına geliyor. Hareketli kalmak bütün hastalıklara karşı direncimizi artırıyor” ifadeleri kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki SPOR İSTANBUL, Koronavirüs salgının ülkemizde görüldüğü 2020 Mart’ından itibaren evde yapılabilecek egzersiz önerileri sunmaya başladı. Yaşam alanlarının sınırlandığı pandemi döneminde herkesi hareket etmeye davet eden serilerde profesyonel eğitmenlerin yanı sıra ve milli sporcular da yer aldı. Evlerde uygulanabilecek fiziksel aktivite içeren videolar ile İstanbul’dan ve Türkiye farklı illerinden binlerce katılımcı, hareketli kalmaya devam etti. SPOR İSTANBUL Genel Müdürü İ. Renay Onur, tam kapanma döneminde seans sayılarını daha da artırdıklarını söyleyerek herkesi sağlıklarını korumak için fiziksel aktiviteye ve SPOR İSTANBUL’un online egzersizlerine katılmaya davet etti.

DÜZENLİ EGZERSİZ YAPANLAR DAHA DİRENÇLİ

Onur, Amerika Birleşik Devletleri’nde sonucu yakın zaman açıklanan bir araştırmaya dikkat çekti. Araştırmanın Koronavirüs ile egzersiz arasındaki bağlantıya dönük bir inceleme olduğunu aktaran Onur, haftada en az 150 dakika orta şiddette egzersiz yapanların Korona sebebiyle hastaneye yatma, yoğun bakıma alınma ve ölüm ihtimallerinin yapmayanlara göre iki buçuk kat azaldığı bulgusuna ulaşıldığını belirtti.

Herkesi haftada en az 150 dakika fiziksel aktiviteye davet eden Onur, “Haftada 150 dakika, günde 20 dakika anlamına geliyor. 20 dakika hızlı tempo bir yürüyüş ya da onlinedan egzersiz gibi bunların hepsi bizi bütün hastalıklara karşı direncimizi artırıyor. Geçen yıl 17 Mart’tan beri hem açık hava hem de online egzersizlerine bütün gücümüzle oraya yönlendiriyoruz” dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ ve ÇOCUKLAR İÇİN HAREKET ÇOK ÖNEMLİ

Tam kapanma nedeniyle 100’ün üzerinde farklı noktada geçekleştirilen açık hava egzersizlerini durdurduklarını belirten Onur, tam kapanma döneminde herkesin fiziksel ve ruhsal olarak zinde kalması için evde egzersiz serilerindeki seansları artırdıklarını kaydetti. Hareketli kalmanın her yaştan birey için önemine dikkat çeken Onur, iki farklı yaş gurubu için şu uyarıda bulundu:

“Burada en çok dikkat etmemiz gereken kişiler çocuklar ve 65 yaş üstü yaş almış bireyler. Bu kişilerin hareketsiz gün geçirmemeleri gerekiyor. Günde en az 20 dakika egzersiz yaparlarsa çok daha sağlıklı yaşayacaklar. Çocuklar için bu süre daha da artıyor. Onlarda bu süre, 1 saat. Bu hareketi sağlamayan çocukların ileride sağlıklı birer birey olma ihtimali maalesef düşüyor.  Bu dönemde onları mümkün olduğunca hareket ettirmemiz gerekiyor.”

Video Linki: https://we.tl/t-9kqlA2giXq [1]