MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » İBRAHİM DOĞAN:ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İNSANLARIN AKLI İLE ALAY EDİYOR.
İBRAHİM DOĞAN:ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İNSANLARIN AKLI İLE ALAY EDİYOR.

Geçmiş dönem Kartal belediye Başkan yardımcısı İnşaat mühendisi İbrahim Doğan yine çok konuşulacak imar uygulamalarıyla ilgili açıklamalara imza attı.

İşte Doğan’ın açıklaması;

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İNSANLARIN AKLI İLE ALAY EDİYOR.

MAHKEME KARARINA RAĞMEN İMARA AÇTIĞI ŞEHİR PARKINA KARŞILIK KARTAL TAŞ OCAKLARI OLARAK BİLİNEN ALANI MİLLET BAHÇESİ DİYE PLANLIYOR.
Cambaza bak cambaza. . 1. Taş ocakları şehir parkı ile aynı bölgede değil.

  1. Taş ocaklarının olduğu planlar “Kartal Merkez Planları” ve bu planların bütünlüğü içinde büyük kısmı park, yeşil alan, belediye hizmet alanı olarak düzenlenmiş S14 alt bölgede bulunmakta ve kısmen konut H=80M yükseklikte yapılaşma verilmiş. söz konusu 2012 yılında yapılan bu planlarda İdare Mahkemesinde yürütme durdurma ve iptal kararı verilmiştir.
  2. Şehir Parkı olarak bilinen alan Cevizli Mahallesinde ve Kartal Güney Planlarının bütünlüğü içinde ” ŞEHİR PARKI” olarak düzenlemiştir.
    Ayrıca her iki alanla ilgili açılan idari davada bu alanların yapılaşmaya açılmasının kamu yararı taşımadığı ve planlama ilke ve esaslarına aykırı olduğu açıkça belirtilmektedir. buna rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yasaları ve Mahkeme kararlarını yok sayarak Kamunun mülkiyetinde bulunan donatı alanını yandaş firmanın çıkarı uğruna betonlaştırıyor, yeni yapı ve nüfus yoğunluğunu Kartala getiriyor.
    Bu ısrar niye? Gerekçeleri söz konusu yandaş firmanın Sultanbeyli ilçesinde bulunan arazisine yıllar önce gecekondular yapılmış , bu kondu sahiplerinin işgal ettiği araziye karşılık İstanbul’un çeşitli ilçelerinde olduğu gibi Kartaldan da 174 dönüm Şehir parkı arazisi veriliyor. Peki sormazlar mı neden Sultanbeyli ilçesinde bu sorunu çözmüyorsunuz, Kartalın en değerli arazisine göz diktiniz. yada neden gecekondu meselelerini Kartalda yada başka ilçelerde çözdüğünüz gibi yerinde çözmüyorsunuz. Burada iktidarın temel amacı ekonomik değeri yüksek kamu alanlarını yandaşlara peşkeş çekmektir. Bunun bilincinde olup , buna göre doğru zeminde kamu alanlarını korumak için her yurttaşın mücadele etmesi gerekir. Mevcut AKP iktidarı rant ve beton ekonomisinden başka bir şeye aklı yetmediği gibi halkın aklıyla da alay etmeye çalışıyor. tabi ki bu şeytani ve kurnazca yapılan aldatmaca rant planlarını kabul etmiyoruz. yeniden itiraz yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul’un Planlarından elini çekmelidir. Bu görev ve yetki İBB ve ilçe belediyelerin dir.

📆 21 Ekim 2020 Çarşamba 11:26   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir