- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

İkinci Çocuk Oyunları Sokağı Geliyor


[1]

Tweet to @Pendik_Belediye [2]

Çocuk Oyunları Sokağı’nın ikincisi Esenyalı Mahallesi Seyrantepe Sokak üzerinde yapılmaya hazırlanıyor. İlki Esenler Mahallesi’nde bulunan çocuk oyunları sokağında çocuklar rengarenk boyanmış alanda eski geleneksel sokak oyunları oynayabilecek.

Pendik Belediyesi çocuklar için güvenli ve enerjilerini atabilecekleri alanları oluşturmaya devam ediyor. İlki Esenler Mahallesi’nde kurulan çocuk oyunları sokağının ikincisinin çalışmalarına Esenyalı Seyrantepe Sokakta başlandı. Belirli günlerde semt pazarının da kurulacağı toplam 652 metrekare genişliğindeki sokakta zemin oyunları bulunacak. Aileler yine sokakta bulunacak olan oturma gruplarında dinlenirken çocuklar trafiğe kapalı güvenli ortamda sek sek ve labirent gibi eski sokak oyunlarını keyifle oynayabilecek.


Çocuklar oynarken öğrenecek


Sokakta oluşturulan güvenli alanda çocuklar eski oyunları deneyimlerken aynı zamanda etrafta bulunan tabelalarla da yeni bilgiler öğrenecek. Alanda, hayvanlar aleminden gezegenlere kadar farklı bilgilerin eğlenceli görsellerle yansıtıldığı tabelalar bulunacak.

img [3]
img [4]

19 Nisan 2021