MENÜ ☰
..
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » İKLİM AKTİVİSLERİ BEYLİKDÜZÜ SMART’TA BULUŞTU
İKLİM AKTİVİSLERİ BEYLİKDÜZÜ SMART’TA BULUŞTU

Genç neslin üretmesi ve geleceğe ışık tutacak projeler geliştirebilmesi amacıyla Beylikdüzü Belediyesi tarafından kente kazandırılan Beylikdüzü SMART’ta SMART Talks’ın ikincisi gerçekleşti. Çevreci ve iklim aktivisti gençlerin konuşmacı olarak katıldığı programda; çevresel felaketler, iklim krizi ve ülkelerin uygulaması gereken kurallar dinleyicilerle paylaşıldı.

Beylikdüzü gençliğine yeni bir alternatif sunan ve gençlerin bir araya gelip kendi gelişimleri için çalışmalar yapacağı, fikirlerini paylaşacağı, projelerini sunacağı bir ortam sağlayan Girişimcilik – Deneyim – İnovasyon- Ortak Çalışma merkezi Beylikdüzü SMART’ta SMART Talks’ın ikincisi düzenlendi. Fridays For Future İklim Aktivistlerinden, 1,5 Derece Platformu’nun kurucuları Duru Barbak ve Alara Civelek ile Aposto Bülten yazarı, iklim habercisi Görkem Gömeç çevresel felaketleri, iklim krizini, ülkelerin uygulamaları gereken kuralları dinleyiciler ile paylaştı. Gençlerin ilgisinin oldukça yoğun olduğu etkinliğe, Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkanvekili Serdal Mumcu ile belediye meclis üyesi Ali Mesut Çelik de katıldı. Keyifli geçen program sonunda günün anlam ve önemine ilişkin Yaşam Bahçesi’nde ata tohumlardan elde edilen sebze sepeti Serdal Mumcu tarafından katılımcılara hediye edildi. Başkan Çalık ise yayınladığı mesajda gençlere teşekkür ederek, “Sürdürülebilir yaşama, doğaya, çevremize, dünyamıza ve insanlığa olan katkılarınızdan ötürü size çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı

“Küresel ısınmanın iklim değişikliğine etkisi çok büyük”

Programda konuşmacılar, Türkiye nüfusunun yüzde 3,5’unun iklim krizi ile ilgili harekete geçmesi ile değişimin başlayabileceğini ifade ederken, Paris iklim anlaşmasının önemi, kentleşme politikaları, küresel ısınma ile artan yangınlar, seller, baskınlar, kuraklık, deniz seviyelerinin yükselmesi ve her sene yeni sıcaklık rekorlarının kırılmasının sonuçları üzerine de konular konuşuldu. Yeni Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) raporundan ve küresel ısınmanın bir buçuk dereceyi aşması durumunda iklim değişikliğine etkisinin çok büyük olacağını vurgulayan gençler, büyük global şirketlerin iklim krizi meselesinin konuşulmasının önünü kapamaya çalıştıklarını söylediler. İnsanların bir şeyleri değiştirmeye önce kendi çevrelerinden başlayabileceğini de belirten katılımcılar, kentleşme politikalarının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

📆 22 Ağustos 2021 Pazar 15:57   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir