MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, Manşet, Toplum » İlk Yardım Senin Elinde!
İlk Yardım Senin Elinde!

Beşiktaş’ta afetlere hazır olmak için ilk yardım öğreniyoruz…Eklenme Tarihi: 14 Eylül 2021 Salı
Belediyemiz, 12 Eylül Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla Toplumsal Afet Platformu (TAP) iş birliğiyle ilk yardım eğitimi düzenledi. 12 Eylül Pazar günü düzenlenen eğitim ve etkinlikler, Ortaköy Meydanı’nda kurulan çadırlarda uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Alanında uzman eğitmen ve doktorlar, kurulan istasyonlarda kalp masajı, yaralanmalarda ilk müdahale, Heimlich Manevrası gibi hayat kurtaran pek çok yöntemi cansız mankenler üzerinde gösterdi.

İlk Yardım Bilginizle Bir Hayat Kurtarabilirsiniz
Vatandaşlarımız ilk yardımın nasıl yapılması gerektiği konusunda önemli bilgiler alırken toplumda doğru bilinen yanlışların neler olduğunu da öğrenmiş oldu. Eğitim sonrası katılımcılara katılım belgesi verildi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Toplumsal afet bilinci ve afet kültürünün oluşturulması noktasında verilen eğitimlerin sürdürülebilir olması için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçlayan eğitim sayesinde özellikle son dönemde yaşanan afetlerin ardından ilk yardım konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor.

“12 Eylül Dünya İlk Yardım Günü’nde Beşiktaş Ortaköy’de Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle birlikte özellikle afetlerde ve acil durumlarda ilk yardımın önemini belirtmek için buradayız. Etkinlikte alanda kurulan istasyonlarda sağlık personeli tarafından katılımcılara gruplar halinde CPR mankenleri ile kalp masajı uygulaması gösteriliyor ve ilk yardım bilgileri veriliyor. Burada vatandaşlara ilk yardımla ilgili olumlu ve olumsuz yaklaşımları anlatıldıktan sonra müdahale kısmında neler yapması gerektiği de uygulamalı olarak gösterilecek. Maalesef ülkemizde ilk yardım bilen insan sayısı çok az bununla ilgili çok büyük bir ihtiyacımız var. Özellikle beklenen İstanbul depreminde daha çok yardımcıya, kurtarıcıya ihtiyacımız var. Bununla ilgili de Beşiktaş Belediyesi ile bir başlangıç yapıyoruz. İlk yardım çok önemli mutlaka afetlere karşı acil durumlara karşı ilk yardım öğrenmemiz gerekiyor hemen başlayalım.”

Beşiktaş Belediyesi Afet Yönetim Merkezi Sorumlusu Çetin Alp ise Türkiye’deki iş kazaları, trafik kazaları ve ev kazalarına dikkat çekerek ilk yardımın bilinçli insanlar tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.

📆 14 Eylül 2021 Salı 15:14   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir