- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

İMAMOĞLU 19 YIL ARADAN SONRA GAZİ KOŞUSU’NU İZLEYEN İLK İBB BAŞKANI OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 93.kez düzenlenen Gazi Koşusu’nu izledi. Koşu öncesi ve sonrasında Veliefendi Hipodromu’nda Başkan İmamoğlu sevgi gösteriyle karşılandı. Kıran kırana geçen yarışta birinci gelen “The Last Romance” isimli kısrağın jokeyi Ahmet Çelik’e plaketini İmamoğlu verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk adına 93 yıldır düzenlenen Gazi Koşusu’nu izledi. İmamoğlu, 1927 yılından bu yana koşulan yarışı, 19 yıl sonra izleyen ilk İBB Başkanı oldu. Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen yarışı Başkan İmamoğlu’nun yanı sıra Dilek İmamoğlu Hanımefendi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı ile sanat ve iş dünyasının önemli isimleri de izledi.

Yaklaşık 25 bin kişi izlediği yarışta tarihi koşuya tanıklık etmek isteyen vatandaşlar, İmamoğlu çiftine yoğun ilgi gösterip, sevgi gösterilerinde bulundu. Yaşanan izdiham nedeniyle İmamoğlu çiftinin, yarışı izleyecekleri şeref tribününe ulaşmaları zaman aldı. Seyirciler, hep bir ağızdan, ”Ekrem Başkan” ve ”Her şey çok güzel olacak” tezahüratlarında bulundu. İmamoğlu’nun, kucağına verilen bir bebeği sevmesi, renkli görüntüler oluşturdu.

-FORMAYI KORUMASININ SIRTINDA İMZALADI-
İmamoğlu coşkusuyla birleşen Gazi Koşusu’nu, Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı, Melis Kurtel Emin’in sahibi olduğu ”The Last Romance” isimli kısrak kazandı. Gazi Koşusu’nu üst üste 5’nci kez kazanan jokey Ahmet Kılıç, ödülünü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nıun elinden aldı. Tribünlerin yoğun ilgisi altında hipodromdan çıkmaya çalışan İmamoğlu’nu, şeref tribünü girişinde de çok sayıda vatandaş bekledi.

-“HALKIMIZLA COŞKUYU PAYLAŞMAK ÖNEMLİ”-
İmamoğlu, gazetecilerin sorularını tribün çıkışına yakın noktada yanıtladı. İmamoğlu, “Nasıl bir koşu oldu” sorusuna, “Tarihi bir koşu. TJK Başkanımız çok güzel bir organizasyon yaptı. Muazzam da bir katılım. Atamızla başlayan, belki de Türkiye’nin en kıymetli koşusu. Burada bulunmaktan büyük onur duydum. İstanbul’un tarihi anlarının yaşatıldığı bir yer Veliefendi. Biz, kulübümüzün birçok koşusuna eşlik edeceğiz. İstanbul’un hangi noktasında hangi coşku varsa, onu bütünleştirip bir arada olmak da bizim vazifemiz” yanıtını verdi. İmamoğlu, “19 yıl sonra İBB Başkanı olarak buradasınız. Ödül yerine plaket verdiniz ama, bundan sonra da görecek miyiz sizi Gazi Koşusu’nda” sorusunu da “Plaket, ödül vermek işin detayı. Önemli kısmı burada halkımızla olmak, coşkuyu paylaşmak, kol kola olmak hem İstanbullu kimliğini güçlendiriyor hem de vatandaşlarımızın birbirleriyle olan bağlarını güçlendiriyor” diye cevapladı.

-“İHTİYAÇ KONUSU GÖZDEN GEÇİRİLECEK”-
“Seçim döneminde kullandığınız araçla buraya geldiniz. Onu kullanmaya devam ediyorsunuz. Makam araçlarıyla ilgili israf konusuna dikkat çekmiştiniz. Makam araçlarıyla ilgili nasıl bir süreç işleyecek” şeklindeki soruyu Başkan İmamoğlu şu şekilde yanıtladı:
“Arkadaşlarım bir araştırma yapıyor. Tümüyle gözden geçirilecek. İhtiyaç konusu gözden geçirilecek. Bu anlamda belediyenin lojistiği, belediyenin ulaşım stratejisi oluştuktan sonra elbette birtakım tasarruflara gideceğiz. Yaklaşık 7 yıldır bu arabama biniyorum. Gayet de memnunum. Elbette belediyenin aracı varsa da ona da bineriz ama; böyle devam edeceğiz. Bir de benim alışılmış uğurum gibi. Ama; müthiş bir tasarrufa ihtiyaç var. İstanbul’un, tümüyle ekonomik olarak tasarrufa ihtiyacı var. Bu, Türkiye’nin her kurumuna bence örnek olmalı. Milletimizin bu sıkıntılı günlerinde her yönüyle tasarruf yaparak ekonomiye katkı sunmalıyız. Bu da seferberliğin parçası olacak. Sizi de bilgilendireceğiz. (Araçları bir araya toplayacak mısınız?) Tabii. Ben, bir arada görmeyi severim. Parça parça uğraşamıyorum. Bir araya toplayıp bakacağız. Çaya şeker atmayı öyle bırakmıştım.  Yıllar önce günde 20 çay içiyordum. Biri, ’20 tane şeker biriktiriyorsun bir tabağa. Bir tabakta görünce ne kadar kötü’ demişti. O gün şekeri bırakmıştım. Araçları bir araya toplayacağız. Belki de bizim canımızı sıkacak, moralimizi bozacak. Kullananlar bile, ‘Yok ben kullanmayayım, evime otobüsle gideyim’ diyecek. Dolayısıyla o görüntüyü görmem lazım.”

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]
[16]
[17]
[18]
[19]
[20]
[21]
[22]
[23]
[24]
[25]
[26]
[27]
[28]