MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, Büyükşehir belediyesi, GÜNDEM, Manşet » İMAMOĞLU: “GEÇEN YIL KURBAN ETİ DAĞITIMINDA 132 BİN AİLEYE ULAŞMIŞTIK, BU YIL 231 BİN AİLEYE ULAŞIYORUZ”
İMAMOĞLU: “GEÇEN YIL KURBAN ETİ DAĞITIMINDA 132 BİN AİLEYE ULAŞMIŞTIK, BU YIL 231 BİN AİLEYE ULAŞIYORUZ”

her noktada güven tesis ederek tespitini yapıp çalışmaya başladık. Çalışma ruhsatı, çevre izni, işletme onay belge, helal kesim belgesi, kalite yönetimine varıncaya kadar bütün belgelerini arkadaşlarım tek tek denetledi bu süreçte. Aslında bu sadece kesimiyle ilgilenmediğimizi, öncesiyle ve sonrasıyla da tüm sıkıntılı hallerin olmadığına dair vatandaşlarımızın kendi vicdanlarında rahat olmaları açısından bunları duyuruyorum.”

KURBAN DERİLERİ ÖĞRENCİYE BURS OLUYOR

Kesilen hayvanların derileri konusunda vakfın daha önce açıklama yaptığını hatırlatan İmamoğlu, “Bu derilerin satışı yapıldı ve satışlardan elde edilen gelir öğrenci bursu olarak yine İstanbul Vakfımız tarafından dağıtımı sağlanacaktır” dedir. İmamoğlu, sakatatlarına da çevre aş evleri ve ihtiyaç sahibi ailelerle paylaştırıldığının altını çizerek, “Tabiri caizse kurban kesimiyle beraber gram hiçbir zarar ziyan olmadan süreç yönetildi” dedi.

HER ŞEY KAYIT ALTINA ALINDI

İmamoğlu, kurban kesim süreci ile ilgili de bilgi vererek, her şeyin kayıt altına alındığını ve hayırsever vatandaşların kesim işlemlerin tamamında adım adım haberdar edildiğini vurguladı. İmamoğlu, şu detayları paylaştı:

“Bu yıl ayrıca özel bir çalışma yaptı arkadaşlarım. Arda kalan kemiklerle katkısız, kolajen yani et suyu üretildi. İhtiyaç sahibi ailelere -ki bunun özellikle çocuklar tarafından tüketilmesi konusunda hassasiyet gösteriyor arkadaşlarım- Halk Süt dağıtımımızla paralel bu et suyunu dağıtmış olacaklar. Kesimlerin tüm süreçleri kamera kaydı altında alındı. Noter gözetiminde, vakıf yöneticimizle beraber yürütüldü. Kesimi yapacak kişiye vekaletler bütün dini vecibeleri yerine getirilerek teslim edildi. Diyanet’e bağlı imam ile duaları yapıldı. Tarım ilçe müdürlüğümüze bağlı o bölgedeki veteriner kontrolüyle beraber süreç yürütüldü ve de her bir bağışçının ismi okunarak kesimler yerine getirildi. Bu da kesimi gerçekleştiği an itibariyle bağışı yapan vatandaşımıza SMS olarak bu bilgilerin tamamı paylaşıldı.”

KATKI MADDESİ KULLANILMADI

Kurban kesim işleminden sonra etlerin 3 gün dinlenmeye alındığını sonrasında da konserve işleminin ardından 21 gün bekletildiği bilgisini paylaşan İmamoğlu, sonrasında da etlerin işlenerek konserve haline getirildiğini ve hiçbir katkı maddesinin kullanılmadığını söyledi.

BU YIL KUŞBAŞI TERCİH EDİLDİ

İmamoğlu, geçen yıl kurban etlerinden yapılan kıymalardan dolayı spekülasyonlar oluşturulduğunu, bundan dolayı da art niyetli bir takım hususlara zemin oluşturmamak adına bu yıl sadece kuşbaşı tercih edildiğini söyledi. İmamoğlu, şöyle devam etti: “İstanbulluların Kurban Bayramı öncesinde bize bağışladıkları kurbanları bugün hazır bir ürüne dönüşmüştür. Ve bu ürün, etler, yine ihtiyacı olan vatandaşlarımızın sofrasına, onların sıcak elleri olarak vicdanı olarak ulaşacaktır. Bence bu manevi bağı bu manevi köprü çok kıymetlidir. Sayısı daha çok olmalıdır.”

İmamoğlu, yaptığı açıklamamanın ardından sembolik olarak ilk aracı yolcu etti ve kurban etleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başlandı.

Video: https://we.tl/t-65uh9gq7Ou

https://we.tl/t-mdWcVPPmCT

Fotoğraf: https://box.ibb.gov.tr/index.php/s/EnK2pAeIUXZgH8Z

31.08.21

📆 31 Ağustos 2021 Salı 15:34   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir