MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Büyükşehir belediyesi, Manşet » İMAMOĞLU’NU DUYGULANDIRAN MİNİBÜS! İMAMOĞLU: HERKES BU DUYARLILIKLA İŞ YAPARSA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUR…
İMAMOĞLU’NU DUYGULANDIRAN MİNİBÜS! İMAMOĞLU: HERKES BU DUYARLILIKLA İŞ YAPARSA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUR…

Zeytinburnu-Bakırköy hattında minibüsçülük yapan Mehmet Şirin Çiçek, kadın cinayetlerinden çocuk istismarına, çevre kirliliğinden hayvan haklarına kadar birçok farklı konuda kendi elleriyle hazırladığı çıkartmaları, ekmek teknesine yapıştırdı. Yolcularından biri Çiçek’ten habersiz konuyu Avrupa Birliği’ne taşıyınca sıra dışı şoförün bireysel eylemi, meslektaşları arasında kitleselleşti. Basına verdiği röportajında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmek istediğini dile getiren Çiçek, amacına hiç beklemediği bir anda ulaştı.

Minibüs şoförü Mehmet Şirin Çiçek, yaklaşık 2 yıl önce Ağrı merkeze bağlı Bezirhane Köyü’nde kaybolan ve bütün Türkiye’nin nefesini tutarak bulunmasını beklediği; ancak kötü haberini aldığı 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in başına gelen trajik olaydan çok etkilendi. Bir şeyler yapmak gerektiği sonucuna varan Çiçek, mesleki ortamında farkındalık yaratmaya karar verdi. Çiçek; çocuk istismarı, kadın cinayetleri, hayvan hakları, çevre gibi farklı konularda hazırladığı sloganları ve bilgilendirme yazılarını matbaada bastırarak, 34 M 1143 plakalı aracına yapıştırmaya başladı. Çiçek, aracındaki etiketler ve çıkartmalar çoğaldıkça, amacına ulaştı. Çiçek’in bir yolcusu, sıra dışı şoförden habersiz, konuyu, çektiği fotoğraflarla Avrupa Birliği’nin (AB) “Sivil Düşün” isimli projesine taşıdı.

ARKADAŞLARINI DA İKNA ETTİ

Bu şekilde AB’nin dikkatini çeken Çiçek, aradığı desteği de hiç hesapta yokken buradan buldu. AB’den, “Bu projeyi büyütmek ister misin” talebini alan Çiçek, hiç düşünmeden bu teklifi kabul etti. Çiçek’in aynı hatta çalıştığı 25 meslektaşı da arkadaşlarından etkilenerek araçlarını toplumsal içerikli çıkartmalarla donatmaya başladı. Bununla da yetinmeyen Çiçek, sokak hayvanlarına mama tedarik etmek için, aracında 1 TL’ye su satma girişimini devreye soktu. Çiçek, bu yolla kazandığı aylık yaklaşık 2000 TL’yi, sokak köpekleri ve kedileri için harcamaya başladı. Bu şekilde medyanın da ilgisini çeken Çiçek, kısa bir süre önce verdiği röportajında, en büyük amaçlarından birinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile tanışmak olduğunu belirtti.

İMAMOĞLU’NU YERDE ARARKEN GÖKTE BULDU!

Çiçek, İmamoğlu’nu kelimenin tam anlamıyla, yerde ararken gökte buldu. İmamoğlu, geçtiğimiz cumartesi günü akşam saatlerinde Zeytinburnu Çırpıcı’daki İBB’ye ait 1453 Sosyal Tesisleri’ne geldi. İmamoğlu burada, “Stratejik Plan İhtisas Komisyonları Çalıştayı”nın kapanış konuşmasını yaptı. Çiçek, başka bir etkinlik için tesisten ayrılan İmamoğlu’na ulaşmayı başararak kendisini tanıttı ve İBB Başkanı’nı, sosyal tesislerin yanı başındaki minibüs durağında bulunan aracını görmeye davet etti. Çiçek’in isteğini kırmayan İmamoğlu, minibüste karşılaştığı manzaradan çok etkilendi. Duygularını, “İnsanımızın güzel kalbi böyle bir şey işte” işte sözleriyle dile getiren İmamoğlu, Çiçek’ten, “Başkanım, AB’den destek aldım ben. Teşekkür aldım. AB, bana 30 bin TL destek verdi, bunları başka arabalara da yapayım diye” yanıtını aldı. Çiçek, İmamoğlu’nun, “Seni örnek alıp yapan var mı” sorusunu ise “Aldığım destekle, öbür arabalara şimdi yapmaya başladım. Şu ‘stickerlardan’ (çıkartmalardan) bütün arabalara yapacağım siz de destek verirseniz” şeklinde yanıtladı.

İMAMOĞLU: “MUAZZAM BİR İŞ BAŞARMIŞ”

Gördüklerinden çok etkilendiğini belirten İmamoğlu, şu açıklamayı yaptı: “Mehmet Şirin arkadaşımız, Zeytinburnu-Bakırköy hattında minibüsçü arkadaşımız. Tümüyle bütün minibüsünü, toplumsal duyarlılıkla donatmış. Çocuk haklarından kadın haklarına, hayvan haklarına… Yani çevreye duyarlılığı… Her şey var burada. Yanı sıra yardım kuruluşlarının iletişimi var. Birçok hususu aslında burada not düşmüş. Sanırım bu araca binen her vatandaşımız bir bilgiyle ayrılıyor buradan. Muazzam bir iş başarmış. Bütün minibüsçü arkadaşlara da Avrupa Birliği’nden destek alarak katkı sunma çabasını ortaya koymuş. Ben çok etkilendim. Her insanın yaşadığı kenti dert ettiğinde çok üst seviyede bir hizmet sunabileceğinin küçük bir örneği bu. Yani bir küçük minibüste, günde yüzlerce insanı buraya müşteri olarak alıp, indirirken sadece onları taşımak değil, aynı zamanda bilgilendirme çabasının en güzel örneklerinden bir tanesi. Onur duydum böyle güzel bir hemşehrim olmasına. Gurur duydum. Vallahi yüreğine sağlık. Yüreği güzel adamsın, teşekkür ediyorum sana. Herkesin, hangi işi yapıyor olursa olsun, bu duyarlılıkta iş yaptığı bir şehirde, mutluluğun ve huzurun dışında hiçbir şey olmaz. Her şey çok güzel olur. Çok memnun oldum Mehmet Şirin kardeşim. Ailene sevgiler.”

ÇİÇEK: “BENİ KIRMADINIZ; TEŞEKKÜR EDERİM”
İMAMOĞLU: “NE DEMEK? İYİ Kİ BİZİ ZORLADIN!”

Çiçek de İmamoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Beni kırmayıp buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ederim” dedi. Bu yanıt üzerine İmamoğlu, Çiçek’e, “Ne demek? İyi ki bizi zorladın. Bütün bu iyilikleri yaparken, köpeklere mamayı su satarak alıyor. Bunu da söyleyeyim. Arabasında 1 liraya su satarak böyle mamalar alıyor. Bunu da yine sokak hayvanlarına veriyor, ihtiyacı olan kişilere ulaştırıyor. Ne mutlu bize ki böyle güzel hemşehrilerimiz var. Türkiye’mizin her yerinden İstanbul’a toplanmışız. Vicdanlı, güzel insanlarla güzel bir yaşam sürmek istiyoruz” şeklinde karşılık verdi.

📆 06 Kasım 2019 Çarşamba 11:54   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir