MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Belediye, beyoğlu, GÜNDEM, Manşet » İngiltere Başkonsolosu Poleo Başkan Yıldız’ı Ziyaret Etti
İngiltere Başkonsolosu Poleo Başkan Yıldız’ı Ziyaret Etti

İngiltere Başkonsolosu Kenan Poleo, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Kültürel diplomasinin öneminin ön plana çıktığı görüşmede, önümüzdeki süreçte kültür, sanat alanında yapılacak iş birlikleri ele alındı.

İngiltere Başkonsolosu Kenan Poleo, Beyoğlu Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Başkonsolos Poleo’yu makamında ağırladı. Başkonsolos Poleo ve Başkan Yıldız’ın karşılıklı iyi ve olumlu dileklerle başladıkları sohbet, “Beyoğlu’nun önceliklerinin neler olduğu?” konusunda devam etti.

Turizmin iki ülke ekonomisi için de büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Yıldız, “Beyoğlu’nun 1850’lerden günümüze ticaret, kültür sanat, sinema ve eğlencenin merkezi olduğu, aynı zamanda turizmin canlılığını koruduğu bir ilçe olmaya devam ettiği konusu, görüşmemizde ele alındı. Birlikte yapabileceğimiz projeler üzerine görüştük ve önümüzdeki süreçte kültürel iş birlikleri yapmakta mutabık kaldık” dedi.

Görüşmede, Başkonsolos Poleo ile kültürel diplomasinin önemine de değindiklerini kaydeden Başkan Yıldız, “İki ülke arasındaki samimiyeti pekiştirdik ve yapabileceğimiz ortak projeler üzerine fikir alışverişinde bulunduk. En kısa sürede iade-i ziyarette bulunacağız” ifadelerini kullandı.

📆 04 Ekim 2021 Pazartesi 14:38   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir