- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

İSTANBULKART BAŞVURU MERKEZLERİ SAYISI İKİ KATINA ÇIKIYOR

Perşembe

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulkart merkezlerinde oluşan yoğunluğu azaltmak için bir dizi tedbir aldı. Başvuru merkezleri sayısı Ekim ayı sonuna kadar iki katına çıkacak.

İBB, toplu ulaşım araçlarından indirimli ve ücretsiz faydalanan İstanbulluların, başvuruda bulunduğu İstanbulkart merkezlerinde oluşan yoğunluğu azaltmak için  yeni merkezler açıyor. İlk etapta, 23-28 Eylül tarihleri arasında, Esenler, Eyüp, Çekmeköy, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Ümraniye Haldun Alagaş Beyaz Masa noktaları İstanbulkart Merkezi olarak hizmet vermeye başlayacak. Başvuru merkezleri, Ekim ayı sonuna kadar 23’ten 42’ye çıkartılmış olacak. Bu süreçte, talep kaynaklı ihtiyaç doğması halinde  merkez sayısı 50’ye kadar çıkarılacak.

İBB, merkez sayılarını arttırma tedbiriyle de yetinmeyerek, İstanbulkart başvuru merkezlerinde yoğunluk giderilene kadar mesai saatlerini  17:30’dan 19:00’a kadar uzattı. İstanbulkart’a Artan Talep
Öğrenciler için 85 TL olan abonman bedelinin 40 TL’ye indirilmesi kararından sonra, yeni kart basım taleplerindeki artış, merkezlerdeki yoğunluğun nedenlerinden biri. Diğer bir neden de, üniversiteyi kazanamayan öğrencilerin bir yıl daha indirimli kart kullanabilmeleri için yapılan “vizeleme” işlemleri.

Başvuru Saatlerine Dikkat
Bu iki gerekçeyi de dikkate alan İBB kart kullanıcılarına şu önerilerde bulundu.

İstanbulkart Merkezlerinde, kaliteli hizmet verebilmek amacıyla mesailer 08.30’da başlıyor. Başvuru merkezlerinin öğleden sonra, 13.00-19.00 saatleri arasında daha kalabalık olduğu gözlemleniyor. Yoğunluğun önüne geçebilmek amacıyla merkezlere, 08.30-13.00 saatleri arasında da başvuru yapılması öneriliyor. Ayrıca, başvurular internet (https://www.istanbulkart.istanbul [1]) üzerinden de yapılabiliyor.  Kart kullanıcılarının bu yolla başvuru yapması, kendileri için hem zaman, hem emek tasarrufu sağlayacak.

Bir önemli uyarı da kartların kendisiyle ilgili. Abonman bedelindeki indirim, yeni bir kart alınmasını gerektirmiyor. Öğrenciler mevcut kartları ile indirimden faydalanabiliyorlar. Bu işlem  İstanbulkart merkezlerine gitme gerekçesini ortadan kaldırıyor. Öğrenciler, 40 TL’lik abonman dolum işlemini, şehrin tamamında yer alan dolum noktalarından yapabiliyorlar.