- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Kadıköy Belediyesi Korona Virüs Çalışmaları Aralıksız Sürüyor!

KADIKÖY BELEDİYESİ KORONA VİRÜS ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR!

Değerli Kadıköylüler

Sevgili komşularım;

Kadıköy Belediyesi olarak yeni tip Koronavirüs salgını Covid-19’la mücadeleye, birbirimizi korumaya tüm gücümüzle aralıksız devam ediyoruz.

Bu süreçte vurgulamak isterim ki hiç kimseyi çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Yerel yönetim olarak eşit yurttaşlık anlayışıyla, ayrım yapmadan herkesin yanında olduk. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz.

Koronavirüsün ülkemizde baş gösterdiği ilk günden bugüne ben ve ekibim görevimizin başında sahadayız. Korona tehlikesine rağmen kapı kapı ihtiyacı olan herkese el uzatmaya devam ediyoruz.

Şeffaf ve sorumlu belediyecilik gereği her hafta düzenli olarak hizmetlerimizi paylaşıyorum. Bu hafta da yaptıklarımızı aktarmak isterim:

Kadıköy Belediyesi’nin öncelikli olarak ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü komşularımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurduğu Korona Kriz Masası tüm hızıyla çalışmaya devam ediyor.

Bu masada, Kadıköy Belediyesi’nin 444 55 22 numaralı çağrı merkezine gelen sıcak yemek, ilaç ve market alışveriş talepleri alınıyor. Yoğun talebi karşılayabilmek için belediyenin farklı müdürlüklerinden personelimiz de sürece katkı sağlıyorlar. Pek çok arkadaşımız gerek çağrı merkezinde, gerek sahada yoğun, riskli ama bir o kadar da manevi hazzı yüksek bir süreci yürütüyorlar. Kendilerine en içten teşekkürlerimi sunuyorum

Ekiplerimiz öncelikle ihtiyaç sahibi olan ve yalnız yaşayan komşularımızın ilaç ve yiyecek alışverişi taleplerini karşılıyor ve sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

Bu kapsamda 23 Mart-29 Nisan 2020 tarihleri arasında yaptıklarımıza dair bazı rakamları paylaşmak isterim:

Bu süreç içinde,

2 bin 11 haneye, 61 bin 373 öğün sıcak yemek dağıtıldı ve 28 bin 245 kişiye ulaşıldı;   
2 bin 824 haneye kuru gıda yardımı yapıldı;
1921 komşumuzun eczane ve market alışverişi yapıldı;
8 bin 500 haneye içerisinde maske, el dezenfektanı, sabun gibi temizlik malzemelerinden oluşan hijyen kiti ulaştırıldı;
700 kişiye hasta bezi dağıtıldı;
363 kişi hasta nakil hizmetimizden yararlandı;  
8 – 23 Nisan tarihleri arasında 4 bin 735 çocuğumuza çocuk destek paketi verildi.

Öte yandan dezavantajlı gruplara yönelik belediye tarafından verilen alışveriş kartı uygulamamıza da Koronavirüsle mücadele sürecinde hız verdik.

Bu kapsamda:

Mart ayında 1146 haneye 2 bin 11 kez gıda, 1146 kez de temizlik malzemesi için kart yüklemesi yapıldı.  
Nisan ayında ise 1162 haneye 2 bin 35 kez gıda alımı için yükleme yapıldı
Hem Mart hem de Nisan ayında 180 kişiye bebek bezi alımı için yükleme yapıldı

Değerli Kadıköylüler

Bu olağanüstü koşullarda asli görevlerimizi de unutmadık. Birlikte, sevgi ve dayanışmayla atlatacağımız salgın günlerinden sonra daha güzel bir Kadıköy bulmanız için de çalışıyoruz.

Asfaltlanan yollarımız, genişleyen kaldırımlarımız, daha yeşil ve bakımlı parklarımız sizi bekliyor olacak.

Ve tabii ki sokaktaki canlarımız da…

Sevgili komşularım;

Koronavirüsle mücadele sürecinde çok zorlu bir dönemi birlikte atlatıyoruz. Sürecin büyük bir kısmını geride bıraktığımızı umut ediyorum. Bu süre içinde sizden ricam sabır, kararlılık ve dayanışma ile hareket etmeniz

Ayrıca bu süreçte, sokağa çıkma yasağına uyarak toplum sağlığını kendi sağlıklarının önüne koyan değerli büyüklerimize geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimize ve her şeyden habersiz, sıkıntılarımıza ortak olup evlerimizi neşelendiren küçük kardeşlerime teşekkür ederim

Unutmayın Kadıköy Belediyesi her zaman olduğu gibi bugün de yanınızda olmaya devam edecek. Bu zor günleri birlikte atlatacak ve birlikte başaracağız.

Sağlıklı günler diler, saygılar sunarım.

Şerdil Dara Odabaşı

Kadıköy Belediye Başkanı