- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Kadıköyde Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutlamaya başladı

Kadıköy Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümünü “Coşkuyla, Umutla, Hep Birlikte” kutluyor. 29 Ekim’de Bağdat Caddesi’nde düzenlenecek geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşüne kadar sürecek etkinliklerde, bayram coşkusu Kadıköy’ün sokaklarına Cumhuriyet Bandosu ile ulaşacak.   

Bando ile başlayan etkinlikler söyleşiler, yelken yarışları, klasik otomobil konvoyu, Atatürk’ün sevdiği şarkılar konserleriyle devam edecek. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının en görkemlisi ise her zamanki gibi 29 Ekim’de Bağdat Caddesi’nde yapılacak yürüyüş olacak.

CUMHURİYET BANDOSU KADIKÖY’ÜN MAHALLELERİNDE

Cumhuriyet Bandosu, bu yıl da Kadıköy’ün çeşitli noktalarında bayram coşkusunu yaşatıyor.  19 Ekim Cumartesi Osmanağa Mahallesi, Altıyol’da başlayan bando Caferağa, Suadiye, Caddebostan, Hasanpaşa, Koşuyolu, Acıbadem, Merdivenköy, Dumlupınar, Zühtüpaşa Mahallesi gibi pek çok noktada bayram coşkusunu her gün Kadıköy’ün mahallelerine taşıyacak. Cumhuriyet coşkusu Kadıköy Gönüllülerinin düzenlediği günün önemini anlatan söyleşilerle devam edecek. Öte yandan 21 Ekim Pazartesi, Kadıköy İskele Meydanı Atatürk Anıtı’nda Meşale Yakma Töreni yapıldı. Her yıl olduğu gibi bayrak dağıtımı da 26 Ekim Cumartesi Kadıköy Altıyol, General Asım Gündüz Caddesi’nde gerçekleşecek.