MENÜ ☰
..
Eksper Haber » KADIKÖY, Manşet » Kadıköy’de Kış Festivali “Buzzfest” Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Kadıköy’de Kış Festivali “Buzzfest” Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kadıköy Belediyesi tarafından 24 Aralık’da açılışı yapılan Buzzfest hem Kadıköylülerin hem de diğer ilçelerde yaşayan İstanbulluların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Açılışından bugüne kadar yaklaşık 7 bin kişinin ziyaret ettiği “Buzzfest”, Kalamış Atatürk Parkı içinde bulunan Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezinde 28 Şubat tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Kadıköy Belediyesi,  ilkini 2020’de gerçekleştirdiği  Buzzfest’i, bu yıl pandemi koşullarını da dikkate alarak yeniden düzenledi. 24 Aralık tarihinde başlayan ve 28 Şubat’a kadar sürecek olan festival için Kalamış Gençlik ve Spor Merkezi’ndeki 2 saha özel bir teknoloji kullanılarak buz pisti ve buz kaydırağı pisti olarak hazırlandı.

4 yaş üzeri her katılımcıya açık olan pistte, daha önce buz pateni yapmamış kişiler de alanda bulunan eğitmenlerin verdiği temel eğitimin ardından buz pateni yapabilecek. Yoğun talebi dengelemek amacıyla sembolik bir ücretin alındığı festivalde, buz pistine gelenlere ücretsiz olarak kask ve paten temin yapılıyor.  Ses ve ışık sistemleri ile renklenen festivalde buz pateninin yanı sıra mini konserler ve sevgililer gününe özel sürpriz etkinlikler de olacak. Kalamış Parkı’ndaki 500 metrekare alan üzerine kurulan sistem, su ve elektrik kullanımının çok az olmasından dolayı çevre dostu olarak nitelendiriliyor. 

Kadıköy Belediyesi’nin Buzzfest alanında yapmış olduğu anket çalışmaları sonucunda, festivale katılan yaklaşık 7 bin ziyaretçinin talepleri doğrultusunda festival alanında düzenlemeler yapılıyor.

Buzzfest pisti, 24 Aralık-28 Şubat tarihleri arasında Kalamış Atatürk Parkı içinde bulunan Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik ve Spor Merkezi’nde, her gün 10.00-22.00 saatleri arasında açık olacak. Sporseverler bu tarihler arasında buz pateni ya da şişme botlarla kaydıraktan kayarak eğlenceli vakit geçirebilecekler.

📆 17 Ocak 2022 Pazartesi 19:05   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir