- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

KADIKÖY’DE TİYATRO, HER YERDE TİYATRO

Kadıköy Belediyesi desteğiyle, Kadıköy Tiyatroları Platformu’nun düzenlediği 4. Kadıköy Tiyatro Şenliği başlıyor. Bu yıl kaybettiğimiz usta tiyatrocu Enis Fosforoğlu anısına gerçekleşecek şenlikte 17 yetişkin oyunu, 5 çocuk oyunu 12 Seminer ve atölye yer alıyor.

Kadıköy’de yirminin üzerinde sahnesi bulunan tiyatro gruplarının, 2016 yılında bir araya gelerek kurduğu Kadıköy Tiyatroları Platformu (KTP), dördüncü yılında oyunlarını bir şenlikle açıyor. Platform’un geçtiğimiz aylarda yitirdiğimiz usta tiyatrocu Enis Fosforoğlu anısına hazırladığı 4. Kadıköy Tiyatro Şenliği 15 – 30 Ekim tarihleri arasında seyircisiyle buluşacak. “Kadıköy’de Tiyatro, Her Yerde Tiyatro” sloganıyla başlayacak şenliğin programında 17 yetişkin oyunu, 5 çocuk oyunu, 4 seminer ve 8 atölye yer alıyor.

Kadıköy Tiyatroları Platformu şenlik boyunca sahnelenecek tüm yetişkin oyunlarının biletlerini 35 TL, çocuk oyunlarını 25 TL olarak belirledi. Atölye ve seminerlere katılım ise ücretsiz.

4. Kadıköy Tiyatro Şenliği Alman Filozof Friedrich Nietzsche’nin “Böyle Buyurdu Zerdüşt” kitabından uyarlanan aynı isimli oyunla perdelerini açıyor. Uyarlamasını ve yönetmenliğini Müge Saut’un yaptığı oyun Alkat Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahneleniyor. Alkat Sanat sahnesinde sergilenecek oyun 15 Ekim Salı günü, 20.30’da seyircisiyle buluşacak.