- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

”Kadınlar “hayata iz bırakacak”

Maltepe Belediyesi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” birbirinden anlamlı iki farkındalık etkinliğine imza atacak. İlk etkinlikte Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bir araya gelen kadınlar şiddete ve kadın cinayetlerine karşı, hazırlanan afiş üzerine el izlerini bırakacaklar. İkinci etkinlikte ise Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kadın U16 takımları, Gülsuyu Asım Kara Stadı’nda karşılaşacaklar.

Maltepe Belediyesi “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında, Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katılacağı anlamlı etkinlikler düzenleyecek. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 10.30’da düzenleyeceği ilk etkinlikte, kadın cinayetleri, şiddet ve tecavüzlerin önüne geçerek duyarlılık oluşturmak ve kadınların barış, eşitlik ve özgürlük taleplerini daha yüksek sesle duyurabilmek adına “Hayata İz Bırakıyoruz” eylemi gerçekleştirilecek. Eylemde bir araya gelen kadınlar, hazırlanan bir bez üzerine rengârenk boyalarla el izlerini bırakacak. Bu izler daha sonra sergilenecek. 

KADINLAR İÇİN SAHAYA ÇIKACAKLAR

Spor İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği ikinci etkinlikteyse Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kadın U16 takımları, Gülsuyu Asım Kara Stadı’nda karşılaşacak. Saat 13.00’da yapılacak farkındalık maçında kadına şiddete karşı hep birlikte sloganlar atılacak ve pankartlar taşınacak. (24.11.2022)