- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Karlıktepe’de Önceliğimiz Huzuru Sağlamak

Karlıktepe Mahallesi..

Kartal Karlıktepe mahalle Muhtarı Barış Korkmaz ile Karlıktepe mahallesinin sorunlarını,sokaklarını ,esnafını,mahalle sakinlerini konuştuk..
Korkmaz sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi.
NURAY YILMAZ;Barış bey öncelikle yeni görevinizde başarılar dilerim.Söyleşimize kısaca sizi tanıyarak başlamak istiyorum,sizi tanıyabilirmiyiz?
BARIŞ KORKMAZ:Merhaba öncelikle ziyaretiniz bizi mutlu etti hoşgeldiniz.Ben Barış Korkmaz.1978 Tunceli Doğumluyum,25 yıldır Karlıktepe’de yaşamaktayım evliyim 4 çocuk babasıyım,yıllardır esnaf olarak çalıştım.


NURAY YILMAZ:Karlıktepe mahallesi nasıl bir mahalle?
BARIŞ KORKMAZ:Mahallemiz Mozaik bir mahalle,hertürlü düşünceye sahip vatandaşlarımızın yaşadığı 40 bin Nüfuslu bir mahalle.
NURAY YILMAZ:Karlıktepe mahallesinde parklar güvenlimi?
BARIŞ KORKMAZ:Parklarımızın temizliği Kartal belediyesi tarafından günlük yapılıyor,güvenlimi dersek eksiklerimiz var tabiki özellikle vatandaşlardan gelen şikayet genelde güvenlik kameralarıyla ilgili.Mahalle sakinleri günün her saatinde çocuklarını alıp parklara gitmek istiyorlar,Parklarda oluşan madde kullanımı mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.Emniyetten arkadaşlar elinden geleni yapıyorlar gerektiği zaman bizde şikayetleri iletiyoruz.Umuyorumki kesin bir çözüme kavuşur …


NURAY YILMAZ:Sokak hayvanlarıyla ilgili mahalle sakinlerinden gelen şikayetler varmı?
BARIŞ KORKMAZ:Sokak hayvanlarıyla ilgili İlçe belediyemiz tedavilerini gerçekleştiriyor,fakat korkan ve tedirgin olan vatandaşlarda oluyor.Şikayet geldiğinde gerekli yerlere haber veriyoruz.
NURAY YILMAZ:Mahallede acil ve eksik gördüğünüz neler var?
BARIŞ KORKMAZ:Eksik gördüğümüz yollarımızda yapılması gereken asvalt çalışmaları var,sağlık ocağımız pirefarbik daha sağlıklı bir binada olabilir,okulumuz yeterli değil kalabalık bir mahalle olduğu için buradan Çavuşoğlu’na giden öğrencilerimiz var.


NURAY YILMAZ:Sosyal Faaliyetleriniz oluyormu?
BARIŞ KORKMAZ:Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren mahallemiz adına çalışmalara başladık.Esnaflık yaptığım için mahalleyi iyi tanıyorum dolayısıyla mahalle sakinlerinin ne istediğinide tahmin ediyorum.Damacana su işi yaptığım için ev hanımlarıyla muhatap oluyorsunuz özellikle bayanlarımız için Boğaz turu düzenledik yaşlaşık 250 bayan katıldı.Henüz boğazı görmemiş bayanlarımız vardı hoşça vakit geçirdiler onların mutluluğu bizleride mutlu etti.Turlarımızı tek başımıza düzenlemedik ulaşımda Kartal belediyesi destek sundu ,ben buradan sizin aracılığınızla Kartal belediyesine teşekkür ediyorum.Tekne ulaşımında bizlere yardımcı olan Üsküdar belediyemizede teşekkür ediyorum.
NURAY YILMAZ:Sosyal yardımlar anlamında çalışmalarınız varmı ?Mahalle sakinlerini Yönlendirmeleriniz oluyormu?
BARIŞ KORKMAZ:Muhtarlık olarak sosyal yardımlarla ilgili elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Eğer bizi aşan bir durum oluyorsa gerekli yerlere yönlendirmeler yapıyoruz.Ramazanda Hayırseverlerimizin yardımlarıyla ihtiyaç sahiplerimize Erzak kolisi ulaştırdık.Kurban bayramında yine ihtiyaç sahiplerine et dağıtımı yaptık…


NURAY YILMAZ;Karlıktepe mahallesinde düzelmesini istediğiniz ne var?
BARIŞ KORKMAZ:Mahallemizde metruk binalar var Kartal belediyesi metruk binalarla ilgileniyor ve temizliyor,Karlıktepe mahallesinde inşaat halinde yapımı durdurulmuş binalar var bu binalar şahsa ait olduğu için çözüm bekliyor ,binalarda maddesinden tutun hertürlü kötü alışkanlıklar yapılıyor ve mahalle halkı bu durumdan rahatsız,inşallah bu tip binalarda temizlenerek çözüme kavuşturulur.
NURAY YILMAZ:Mahalle halkı size ulaşabiliyormu?
BARIŞ KORKMAZ:Muhtarlığımız sonuna kadar açık,günün her saatinde bize ulaşabilirler.
NURAY YILMAZ:Mahallede yaşayan öğrencilerle ilgili ne gibi yaptırımlarınız var?
BARIŞ KORKMAZ:Üniversite öğrencilerimize Kartal belediyesi tarafından burs veriliyor bizlere ulaşan öğrencilerimizi yönlendirerek burs almaları konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz.
NURAY YILMAZ:Barış bey son olarak söylemek istediğiniz bir şey varmı?
BARIŞ KORKMAZ:Mahallemizi seviyorum,bana güvenerek oy veren mahalle sakinlerimize çok teşekkür ediyorum,biz bir aileyiz hepbirlikte el ele Karlıktepe mahallesinde mutlu,kardeşlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz.Barış Korkmaz olarak görevim sürecinde canla başla çalışmaya devam edeceğim,Karlıktepede önceliğimiz Barış.Ziyaretinizden dolayı bizlere fırsat tanıdığınız için size teşekkür ediyorum..
NURAY YILMAZ:Bizi kabul ettiğiniz için biz teşekkür ederiz ,görevinizde başarılar dileriz..

ÖZEL RÖPORTAJ FOTO:NURAY YILMAZ