- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Kartal belediye Meclisinde Katliam Mesajı

Kartal Belediye Meclisi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak’ta ve 5 Temmuz 1993’te Erzincan Başbağlar’da yaşanan katliamları kınayarak, ortak tepki gösterdi.

Kartal Belediye meclisi temmuz ayının ilk oturumunu, Belediye Başkanı Gökhan Yüksel başkanlığında gerçekleştirdi.

Gündemin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ,, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Ekrem İmamoğlu’nu kutlayarak başladığı konuşmasında, Ayrıca 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde ve hemen arkasından 5 Temmuz 1993’te Başbağlar’da yaşanan katliamları kınıyorum dedi.

Gündem dışı konuşmalarla devam eden toplantı 1. Olarak Emlak istimlak müdürlüğünün Hürriyet mahallesi parsellerin tevhiden satışıyla ilgili teklifin görüşülmesi,ikinci olarak Temizlik işleri müdürlüğünün çöp toplama,süpürme ve yıkama işleri için iş makinası ve araç kiralama hizmeti alımı işiyle ilgili teklifin görüşülmesi,üçüncü olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 16 .29 Agustos 2019 tarihleri arasında Yunanistan Lefas’da düzenlenecek olan 57.Lefkas Uluslararası Foklor Festivaline 40 kişiyle katılmak için Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin 60.000 Tl konaklama, Ulaşım ve İAŞ giderlerinin karşılanmasıyla ilgili teklifin görüşülmesi ile birlikte 8 tane gündem maddeside görüşülerek toplantı son buldu.