- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Kartal Belediyesi, Bugün İtibari ile Açılan Berber ve Kuaförleri Dezenfekte Etti


Kartal Belediyesi, COVİD- 19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında uzun süredir hizmet veremeyen ve 11 Mayıs itibari ile kademeli olarak açılacağı duyurulan berber ve kuaförler için harekete geçti. Belediye ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren ilçe genelinde hizmet veren berber, kuaför ve güzellik salonlarını dolaşarak işletmelerin dezenfeksiyon çalışmalarını titizlikle gerçekleştirildi.


Kartal Belediyesi, COVİD-19 salgınına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Büyük bir özveri ile virüs salgınının gündeme geldiği ilk andan itibaren vatandaşın sağlığını korumaya yardımcı olmak için 1 milyon metrekareden fazla kapalı alanın dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiren ve söz konusu çalışmalara aralıksız devam eden Kartal Belediyesi, 11 Mayıs 2020 tarihinde berber ve kuaförlerin kademeli olarak açılacağının duyurulması ile birlikte önlemlerini aldı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile günler öncesinden Berberler ve Kuaförler Odası ile koordineli çalışarak, işletmelerin maske ve hijyen eksiğini gideren Kartal Belediyesi, temin ettiği malzemelerle iş yerlerinin sürekli olarak hijyenik şekilde tutulmasını sağlayarak hem çalışanların hem de müşterilerin güvenli şekilde hizmet alışverişinde bulunması amaçlıyor. Öte yandan bugün itibari ile kapılarını açan berber, kuaför ve güzellik salonları için de teyakkuza geçen ekipler, önceden belirlenen adresleri tek tek dolaşarak söz konusu işletmelerin ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı alanında uzman ekipler, ilçede bulunan berber, kuaför ve güzellik salonlarını nano gümüş teknolojisi kullanılarak virüs ve bakterilerden arındırdı.
Saatler süren çalışmalar sonunda işletme sahipleri ve çalışanlar, özverili çalışmaları sebebiyle Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ve Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline teşekkür etti.
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: ”Bugün itibari ile kapılarını müşterilerine açan esnaf kardeşlerimize öncelikle hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Salgının ülkemiz gündeminde yer aldığı ilk günlerden itibaren çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 11 Mayıs itibari ile berber ve kuaförlerin hizmet vereceği haberini aldığımız gibi Kartal Berberler ve Kuaförler Odası ile iletişime geçerek koordineli çalışmalarımıza başladık. Maske dağıtımımızı gerçekleştirdik. Şimdi de vatandaşlarımızın sağlığı için bu alanlarda ekiplerimiz tarafından köşe bucak dezenfekte çalışmaları yapılıyor. İlçemiz genelinde dezenfekte çalışmaları diğer kamusal alanlarda da devam ediyor. Benim komşularımızdan tek ricam kendilerinin de gerekli tedbirlere uyması, sağlıklarını riske atacak en ufak bir ihmale mahal vermemeleridir. Bu zor günleri hep beraber atlatacağız.” dedi.