- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Kartal Belediyesi ve İBB’den İlk Ortak Neşter

Kartal’ın sahil kesimlerinde dönem dönem etkili olan aşırı yağışların neden olduğu su baskınlarını önlemek için Kartal Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi işbirliğinde temizlik ve yenileme çalışmaları yürütülüyor.

Kartal’ın sahil kesiminde yaklaşık 1 aydır devam eden çalışmalar kapsamında pis su ve yağmur suyu kanalizasyon hatları, alanında uzman 15 kişilik bir ekip tarafından temizleniyor. Aşırı yağışlı günlerde, özellikle sahil kesiminde vatandaşların gündelik yaşamını olumsuz etkileyecek su baskınlarını önlemek için devam eden çalışmaları, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında personelden bilgi aldı.

Kombine Kanal Açma, Vidanjör Aracı ve Motopomp gibi araçlarının kullanıldığı çalışmalarda, pis su ve yağmur suyu kanalizasyon hatlarının içerisi de özel kameralar ile görüntülenerek eksiklikler tespit ediliyor.

Kalıcı Çözüm İçin Yeni Yağmur Suyu Kanalizasyon Hatları İnşa Edilecek

Ekiplerin sürdürdüğü detaylı temizlik çalışması tamamlandıktan sonra ise çalışmaların ikinci aşaması olan yeni hatların inşasına başlanacak. Eski yağmur suyu kanalizasyon hatlarının deniz seviyesinin altında kalması sebebiyle kalıcı bir çözümün getirilemediğini tespit eden uzmanlar, kalıcı çözüm için deniz seviyesinin üzerinde yeni bir yağmur suyu kanalizasyon hattı inşa edecek ve Kartal sahildeki su baskını riskini ortadan kaldıracak.

Ekiplerin özverili çalışması ile hatların temizlenmesi işleminde önemli bir mesafe kat edildiğini ifade eden Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, “Kurumlarımızın müşterek çalışması ile aşırı yağışlarda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilecek. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatları doğrultusunda çalışmalarımız tüm hızıyla ilerliyor. İlk aşamada temizlik çalışmaları yürütülürken, kalıcı çözüm için ise ikinci aşamada yeni yağmur suyu kanalizasyon hatları inşa edilecek. Çalışmalarımız tamamlandığında Kartal sahilinde su baskını gibi bir sorun yaşanmayacak.” diye konuştu.