MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » Kartal Belediyesi’nden Ev Kadınlarına Yönelik Enerji Tasarrufu Semineri
Kartal Belediyesi’nden Ev Kadınlarına Yönelik Enerji Tasarrufu Semineri

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, vatandaşların çevre ve enerji tasarrufu konusunda duyarlılığını artırmak ve farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlediği seminerlere devam ediyor.

Kartal’da düzenli olarak gerçekleştirilen çevre konulu seminerlerden biri, bu kez ev kadınları için verildi. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Uğur Mumcu Cemevi organizasyonu ile Kartal Cemevi’nde düzenlenen seminerde, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars ile Dr. Burak Olgun konuşmacı olarak yer aldı.

%10 Enerji Tasarrufu ile 132 Milyon Dolar Tasarruf Sağlanabilir

Kış aylarında elektrik ve doğalgaz gibi enerji kaynaklarının yoğun bir şekilde kullanılması dolayısıyla faturalara da yüksek rakamların yansıdığını hatırlatan Dr. Dilek Kars, hem faturalara yansıyan miktarı hem de sera gazı emisyonunu azaltmanın mümkün olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: “Günlük hayatımızda birçok noktada enerji tasarrufunu sağlayabileceğimiz örnekler mevcut. Evde toplam enerji kullanımının yaklaşık %40’ı sıcak su sağlama, yiyecek hazırlama ve pişirme, bulaşık yıkama, çamaşır yıkama, aydınlatma, kişisel bakım, eğlenme, dinlenme ve iletişim gibi faaliyetleri kapsıyor. %60’ı da yaşanılan yerin sahip olduğu özelliklerle ilişkilidir. Özellikle konutlarda tüketilen enerjinin toplam enerji tüketiminin yaklaşık 1/3 oranında olduğu dikkate alınırsa bu alanda yapılacak tasarrufun hem aile açısından hem de çevre açısından önemi ortaya çıkmaktadır. Evimizde tükettiğimiz enerjinin %15‘ini tek başına buzdolaplarımız harcıyor. Bu yüzden Avrupa Birliği normlarına uygun olarak geliştirilen A+ beyaz eşyaların kullanımı oldukça önemlidir. Günümüzde ise enerji kaynaklarının giderek kıtlaşması ve fiyatlarının yükselmesi, evle ilgili faaliyetlerin yürütülmesinde bizleri ekonomik yönden olumsuz olarak etkilerken, toplumsal kaynakların sürdürülebilirliğini de engellemektedir. Unutmayın, evlerde sağlanacak %10 enerji tasarrufu ile 132 milyon dolar ülke ekonomisine geri kazandırılabilir.”

Enerji Tasarrufu İçin Yapılması Gerekenler

Dr. Dilek Kars’ın ardından söz alan Dr. Burak Olgun ise enerji tasarrufu sağlamak için evde yapılması gereken değişikliklere değinerek şöyle konuştu: ”Buzdolabınızı, fırın radyatör gibi ısı üreten

📆 29 Ocak 2020 Çarşamba 12:58   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir