- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

KARTAL BELEDİYESİNİN BEL KEMİĞİ DESTEK HİZMETLERİ

Kartal Belediyesi Destek Hizmetleri müdürü Cem Çetin’i makamında ziyaret ettik.


Çetin’den , Kartal Belediyesinin en büyük birimi olan Destek Hizmetleri,tamamlanan ve devam etmekte olan çalışmalarla ilgili bilgiler aldık .

Cem Çetin sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi….

N.Y: Kartal Belediyesi Destek Hizmetleri şefi Cem Çetin, öncelikle merhaba bize bu güzel fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Sizden başında olduğunuz Müdürlük hakkında bilgiler alabilirmiyiz…


C.Ç: Ben de teşekkür ederim sizlere böyle bir imkanı bizlere sunduğunuz için. Müdürlüğümüze bağlı dört şeflik var.


Birinci şefliğimiz ulaşım, yaklaşık bu birimimize bağlı 200 personelimiz var. İkinci şefliğimiz idari işler diğerinden daha büyük burada da yaklaşık 250 personelimiz var. Bina içi temizlik, güvenlikler, ateölyelerimiz var, marangozhanelerimiz var, elektrikhane, yemekhane ve boyahane bu birime bağlı.


Taşıma ulaştırma ekibimiz var , burada da cenaler de masa sandalye isteyenler oluyor onların tedariği,çeşitli organizasyonlarda etkinliğin olduğu yere çadırı getiren,çadırı açan, çadırın içerisindeki masa sandalyeden tutunda, o masanın üzerine konulan suyuna kadar tedarik eden birirmimizde taşıma ulaştırma birimimiz.


Pandemi öncesi milli bayramlarda yapılan yürüyüşleri hatırlarsınız , tüm o sokakların bayraklanmasını yapan ve küçük büyük sahneleri kuran bizim ekiplerimizdir.


Satın alma şefliğimiz var, Belediyenin bütün satın alma işlerini biz yapıyoruz, müdürlükler satın alma işlemlerini Belediye Başkanımıza onaylatıp bizlere getiriyorlar ve bütün satın alma işlerini bizler yapıyoruz.
Son ve dördüncü şefliğimiz bina yönetimi şefliğimiz var. Ne yapar bina yönetimi şefliğimiz Belediyenin bütün bakım onarım işlerini yapar. İki tane akıllı binamız var bir ana binamız ve huzur evimiz.


Hatırlarsınız bir kaç kere yurt çapında haber oldu binamız, Ülkenin tek Kandilli rasata nesine doğrudan bağlı binasıyız.
Bütün katlarıızda depreme uyarlı sensörlerimiz var ve olan her hangi bir depremi anında raporlandırıp, kaç şiddetinde oldu, binamız kaç şiddetinde sallandı ve kolonlarına ne gibi bir etki yapığtığını ölçen bir sisteme sahibiz.


N.Y: Peki bu kadar geniş kapsamlı bir birimi idare etmek zor olmuyor mu ?


C.Ç: Tabi, çok fazla hengame içerisinde gün içinde bir hayli yoğun anlar yaşıyoruz. Bizim iki alanımız var biri atölye, sabah ilk olarak ulaşım organizasyonumuz oluyor,sonra idari işlere gidiyoruz bütün okulların, kamu binalarının talepleri oluyor onları inceleriz.


Bu tip telepleri inceler,değerlendirmeye alırız ve taleplerle bize ulaşan sorunları çözmeye çalışırız.
Mesela ilçemizde bulunan camilerin %80’nin tentelerini değiştirdik.


N.Y: Pandemi sürecini nasıl geçirdiniz ?


C.Ç: Panedemi süreci bizim için ayrı bir uğraş oldu,pandemi sürecinin tedarik ve dağıtım işlerini tek elden biz yaptık. İlk Başlarda maske ve dezenfektan sıkıntıları yaşandığı dönemde bu durumuda en hızlı şekilde bizler çözdük.


Okullarımızla koordineli çalıştık, sabiha gökçen ve Yakacık meslek liselerimizden ürettikleri dezenfektanlardan aldık.


Maske sıkıntısının en hızlı yaşandığı dönemde bile bizler çeşitli mahallelerimizde çadırlar kurarak vatandaşımıza maske ve kolonya dağıttık.


N.Y: Ramazan ayında da bayağı aktiftiniz sanırım…


C.Ç: Tabiki, bizler İlçemizdeki sosyal yardım müdürlüğümüzle ile de çalıştık ve Ramazan ayı boyunca 40 bin yardım kolisi dağıttık ve bugüne kadar yapılmış en yüksek rakkama ulaştık.


İlçemizde yaklaşık 150 bin kapı olduğunu düşünürseniz bizler yaklaşık 40 bin kapıya yardım götürdük ve büyük bir rakkam bu neresinden bakarsanız.


N.Y: Merak edilen başka bir konuda şu, cenazeler de vatandaşlara verilen araçları nasıl ayarlıyorsunuz ?


C.Ç: Cenazeler de verdiğimiz araçlar için çeşitli şartlarımız var, ilk olarak cenaze İstanbul’da olacak, iki mefta yada birinci derece akrabası Kartal’da ikamet ediyor olacak…


Bir de cenaze için talepte bulunan kişilerin cenazeye katılım sayısı belirli bir sayıda olacak, biz otobüs veriyoruz ve bir bakıyorsunuz üç kişi ile beş kişi ile memleketlerine gitmek istiyorlar takdir edersinizki buradan mardine cenaze götürmenin bir maliyeti var her şey kuralına uygun olmalı değilmi.


Yinede biz İstanbul’daki 39 İlçe içerisinde bu organizasyonu en iyi yapan Belediyeyiz. Pandemide bir çok ilçe bu birimini kapattı biz o dönemde bile vatandaşımızı bu anlamda mağdur etmedik.


Geçtiğimiz yıllarda vatandaşlara çok fazla otobüsler verildi, mağdur edilmesinler diye, kırılmasınlar diye pikniklerinede vb gibi toplantılarınada çok fazla otobüsler verildi bizler yeni dönemde bunu kıstık,hem ekonomik tedbirler anlamında, hemde sadece gerçekten ihiyaç halinde kullanılsın diye bazı önlemler aldık.


N.Y : Müdürüm size tekrar teşekkür ediyoruz verdiğiniz bu değerli bilgiler için işlerinizde kolaylıklar diliyoruz.


C.Ç : Bizlerde sizlere çok teşekkür ediyoruz vatandaşlarımızı buradan da olsa bilgilendirme fırsatı verdiğiniz için.